.
Activitat

Flic. Festival de literatures i arts infantil i juvenil

MACBA en família
en curs
.

El Flic és un festival d’accions, experiències i creació literària que convida les famílies a gaudir de la literatura i les arts, apostant per la innovació i l’experimentació en els diversos formats culturals. Enguany arriba a la sisena edició, amb la literatura de viatges i aventura com a eix vertebrador de tota la programació, i es consolida com a festival de referència sobre la literatura infantil i juvenil a tota la península.

El Flic es celebra a diverses ciutats de manera itinerant i té un programa per a les escoles, un Network Flic Escoles d’Il·lustració per impulsar i detectar nous talents, i una trobada professional.

A Barcelona, el Flic arrenca el 5 de desembre amb un cicle de cinema familiar a la Filmoteca de Catalunya que finalitzarà el 10 de gener. La gran Festa de la Literatura per a Famílies tindrà lloc el dies 30 i 31 de gener, al CCCB i al MACBA, amb Roger de Gràcia, Playmodes, Farrés Brothers, Màrius Serra, Roser Ros, Les Trois Ourses, Josep Pedrals, Segni Mossi i Yoshihira Hioki com a caps de cartell, i una programació cultural d’accions literàries que farà que el públic familiar s’aventuri amb la literatura.

Però el Flic també vol contribuir en la transformació del model literari infantil cap a noves formes de creació literària a través de la tecnologia digital. Per això s’ha organitzat una jornada professional (del 18 al 20 de febrer) que, sota el títol «Dissenyant literatures: From Paper to Screen», reunirà al Museu del Disseny de Barcelona més de cinquanta experts de tot el món, entre els quals destaquen Richard McGuire, Nina Klein, Laura Borràs, Kate Pullinger o Serge Bloch, entre d’altres.

El Flic està organitzat per Tantàgora, associació cultural sense ànim de lucre fundada fa una trentena d’anys que es dedica a la promoció, difusió i creació de la literatura infantil i juvenil. Ha estat reconegut amb el segell EFFE de qualitat europea que s’atorga a festivals europeus que ofereixen un programa de qualitat amb una bona implementació local, nacional i internacional. El Flic Festival forma part de Transbook, children’s literature on the move, un projecte europeu del Programa Creative Europe.

Tot el programa d’activitats a: http://flicfestival.com/es/

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
30 de gener 2016 – 31 de gener 2016
títol
Flic. Festival de literatures i arts infantil i juvenil
programa
0 activitats