Felofón y Goodiepal & Pals
Activitat

Felofón i Goodiepal & Pals

Lorem Ipsum
en curs
Felofón y Goodiepal & Pals

FELOFÓN
Fela Borbone és autodidacte, exorcista de circuits electrònics i inventor del Mierdofón, un dispositiu construït a partir de l’ordinador personal Amstrad CPC que, mitjançant un programa escrit en BASIC, controla bastonets impulsats per electroimants que colpegen diversos instruments de percussió (llaunes, bidons, safates). També fa servir guitarres modificades amb pastilles de fabricació casolana. La seva activitat inclou així mateix la generació de manuals, com Rocanrol por el puto morro, on explica la fabricació i el funcionament dels seus instruments, que de vegades no passen de ser mers prototips.

Fela comença la seva carrera musical com a membre de Los Borbones i Royal Canín. A partir de la seva conversió en Ulan Bator Trio, la formació comença a editar discos. El seu treball es caracteritza des del principi per una posada en escena provocadora, amb lletres irreverents i instruments que fabriquen ells mateixos. Van publicar un LP, Vinilisimo (Alehop!, 1998). Ara bé, les seves capacitats com a lutier es posen de manifest sobretot en el seu projecte personal Felón y su Mierdofón, qualificat per ell mateix de «patxanga roboroquera». Fela ha participat en festivals i trobades en contextos musicals i artístics, en els quals també ha fet xerrades sobre la producció d’artefactes sonors.


Fela Borbone – ¿Fiesta? ¡SI! ¿Fiesta? ¡ASI!

GOODIEPAL & PALS
El danès Goodiepal ha invertit molt de temps i energia a fugir d’estereotips i expectatives. La seva croada per la pedagogia radical i l’especulació sci-fi amb notació gràfica per no avorrir a la futura intel·ligència artificial passa ara per la seva etapa més política, amb intervencions en camps de refugiats, lectures incendiàries sobre la noció d’Europa i format banda.

L’any que ell en fa quaranta, l’«entabanador d’entabanadors» ha anunciat a les xarxes que era «massa gran per actuar en solitari», i per aquesta raó ha obert la porta a la seva nova formació, integrada per Oliver Laumann, Dønny Fortrængning, Nynne Roberta Pedersen Pedersen 1 & Nynne Roberta Pedersen 2, Sara Nigard Rosendal i Fie Auf Bathtub. Segons les seves pròpies paraules, ell hi fa com de «porter». El grup, especialment actiu a Alemanya, Escandinàvia i els Balcans, promet travessar el vell continent en tren amb l’equip a l’esquena.

Tenint en compte que es tracta d’algú que l’any passat va publicar un àlbum pirata per a Editions Mego, titulat EMEGO 211, disponible sota domini públic a través de Wikimedia Commons i amb tantes cares com lletres té l’abecedari, el que pugui passar finalment damunt l’escenari és difícil de preveure… Més enllà de la verbigràcia, el desafiament a les convencions, el virtuosisme i la tecnofília habituals en el seu treball.

Potser la millor manera d’aproximar-se a la seva pràctica, abans que repetir el reguitzell d’etiquetes i descripcions que col·lecciona i regala en les seves delirants accions a YouTube i altres estratègies virals diverses, és fer-ho com proposa Felix Kubin: «Em va venir al cap com si em caigués un llamp: Goodiepal no és un artista. És un crític d’art. O per ser més exacte: un crític d’art artístic, ja que utilitza la seva crítica d’art com una pràctica artística. Però, evidentment, ell criticaria aquesta definició. Ahoi!»


Goodiepal & Pals – Panik Panik Panik

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
20 de juliol 2017
horari
20.30 h
títol
Felofón i Goodiepal & Pals
dates
20 de juliol 2017
títol
Felofón i Goodiepal & Pals
horari
20.30 h
programa
0 activitats