Faktor Bossar
Activitat

Faktor Bossar

en curs

Concert del duo Markus Breuss i Tsukiko Amakawa.
Dijous 21 de juliol de 2005, 22 h.

Aquest concert forma part del cicle "Una mirada a tres músiques" en col·laboració amb Gràcia Territori Sonor / Festival LEM.

"La crítica sempre va remarcar la formidable impressió que produïen els concerts dels mítics Clónicos i molts afeccionats recorden els seus concerts com esdeveniments sonors tan impactants com envolupants. El 21 de juliol, el que va ser director d'aquella fascinant orquestra aterra a Barcelona per a un sol concert dintre de la gira que va començar a Anglaterra i durà fins a Japó al duo Faktor Bossar, entitat sonora, multitímbrica, multiestilística, que formen Markus Breuss (trompetes, fluegelhorn, shanka, kang-ling — una trompeta tibetana feta a partir d'un fèmur —, didgeridoo, avió superconstellation, Korg MS-20, Eventide H-3000, ràdio d'ona curta, ordinador portàtil, instruments de percussió i joguines) i Tsukiko Amakawa (piano, sintetitzadors, bowl tibetano, platillos tibetanos, percussió).

El multiinstrumentista i compositor suís ha unit les seves forces a les de la també multiinstrumentista i compositora japonesa, en un projecte que conté poderosos elements d'emoció i sorpresa, que crea en l'oïdor una sensació de suspens, d'expectació contínua, per la qual transcorren les seves composicions, veritable panorama inesgotable de visions sonores que van de l'ancestral a l'electrònica passant pel jazz, el rock, la improvisació, el ready made, el misticisme, la contundència, l'humor…

Breuss-Amakawa transiten un dels plànols més excitants de la música actual: aquell que imprimeix l'energia del rock i el jazz a la composició contemporània, que visita altres cultures musicals per compte propi, sense apuntar-se a cap viatge organitzat per a turistes i transmet una personalitat única, una força magnètica a la qual no és possible romandre aliè. Aigua fresca per a aquells que tenen set d'escolta activa."

Víctor Nubla

TRES CONCERTS DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA EXPERIMENTAL LEM, al MACBA.
Nova col·laboració amb Gràcia Territori Sonor

Un cop inaugurat el nou Auditori del MACBA, a finals del 2004, al llarg d'aquest any 2005 s'ha consolidat definitivament la programació de cinema i audiovisual al museu, d'acord amb la lògica de'entendre el cinema com a peça fonamental de la cultura artística del segle XX. A partir de l'estiu del 2005 i de cara al 2006, el museu pretén consolidar igualment una programació musical. Des de l'exposició Procesos sónicos (estiu del 2002), el museu dóna compte de la transformació en l'oposició clàssica entre alta cultura i cultura popular, i de la irrupció del so en l'espai del museu. Aquest any, i ja amb la intenció d'establir una continuïtat en el futur, el museu incia una col.laboració amb Gràcia Territori Sonor, que es materialitza en un concert al juliol i dos a l'octubre, en el marc del Festival LEM. L'atenció a les músiques experimentals contemporànies va així, progressivament, consolidant-se en el programa del museu.

El Festival Internacional de Música Experimental LEM (organizat per Gràcia Territori Sonor) arriba el 2005 a la seva novena edició. Una de les novetats per a aquest any és l'inici de la col.laboració amb el MACBA, que consisteix en la coorganització de diversos esdeveniments sonors al llarg de l'any, culminant amb la celebració d'alguns dels concerts del Festival a l'Auditori del museu.

A manera de presentació pública d'aquesta nova col.laboració, el dia 21 de juliol tindrà lloc al Museu un concert de Faktor Bossar, un duo format per dos reconeguts i inclassificables multinstrumentistas: Markus Breuss (Suïssa) i Tsukiko Amakawa (Japó). Aquest esdeveniment presenta el model d'actividat a dur a terme periòdicament. Posteriorment, ja a la tardor (18 i 25 d'octubre), l'Auditori del MACBA acollirà dos concerts del festival LEM, realitzats per la vocalista experimentadora alemanya Gabriele Hasler i el pianista nord-americà Larry Karush.

Següents concerts, a la tardor:

Gabriele Hasler
18 d'octubre, a les 20h. Auditori MACBA.

Larry Karush. New Comprovisations for Solo Piano"
25 d'octubre, a les 20h. Auditori MACBA.

mostrar-ne més mostrar-ne menys

Concert del duo Markus Breuss i Tsukiko Amakawa.
Dijous 21 de juliol de 2005, 22 h.

Aquest concert forma part del cicle “Una mirada a tres músiques” en col·laboració amb Gràcia Territori Sonor / Festival LEM.

“La crítica sempre va remarcar la formidable impressió que produïen els concerts dels mítics Clónicos i molts afeccionats recorden els seus concerts com esdeveniments sonors tan impactants com envolupants. El 21 de juliol, el que va ser director d’aquella fascinant orquestra aterra a Barcelona per a un sol concert dintre de la gira que va començar a Anglaterra i durà fins a Japó al duo Faktor Bossar, entitat sonora, multitímbrica, multiestilística, que formen Markus Breuss (trompetes, fluegelhorn, shanka, kang-ling — una trompeta tibetana feta a partir d’un fèmur —, didgeridoo, avió superconstellation, Korg MS-20, Eventide H-3000, ràdio d’ona curta, ordinador portàtil, instruments de percussió i joguines) i Tsukiko Amakawa (piano, sintetitzadors, bowl tibetano, platillos tibetanos, percussió).

El multiinstrumentista i compositor suís ha unit les seves forces a les de la també multiinstrumentista i compositora japonesa, en un projecte que conté poderosos elements d’emoció i sorpresa, que crea en l’oïdor una sensació de suspens, d’expectació contínua, per la qual transcorren les seves composicions, veritable panorama inesgotable de visions sonores que van de l’ancestral a l’electrònica passant pel jazz, el rock, la improvisació, el ready made, el misticisme, la contundència, l’humor…

Breuss-Amakawa transiten un dels plànols més excitants de la música actual: aquell que imprimeix l’energia del rock i el jazz a la composició contemporània, que visita altres cultures musicals per compte propi, sense apuntar-se a cap viatge organitzat per a turistes i transmet una personalitat única, una força magnètica a la qual no és possible romandre aliè. Aigua fresca per a aquells que tenen set d’escolta activa.”

Víctor Nubla

TRES CONCERTS DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA EXPERIMENTAL LEM, al MACBA.
Nova col·laboració amb Gràcia Territori Sonor

Un cop inaugurat el nou Auditori del MACBA, a finals del 2004, al llarg d’aquest any 2005 s’ha consolidat definitivament la programació de cinema i audiovisual al museu, d’acord amb la lògica de’entendre el cinema com a peça fonamental de la cultura artística del segle XX. A partir de l’estiu del 2005 i de cara al 2006, el museu pretén consolidar igualment una programació musical. Des de l’exposició Procesos sónicos (estiu del 2002), el museu dóna compte de la transformació en l’oposició clàssica entre alta cultura i cultura popular, i de la irrupció del so en l’espai del museu. Aquest any, i ja amb la intenció d’establir una continuïtat en el futur, el museu incia una col.laboració amb Gràcia Territori Sonor, que es materialitza en un concert al juliol i dos a l’octubre, en el marc del Festival LEM. L’atenció a les músiques experimentals contemporànies va així, progressivament, consolidant-se en el programa del museu.

El Festival Internacional de Música Experimental LEM (organizat per Gràcia Territori Sonor) arriba el 2005 a la seva novena edició. Una de les novetats per a aquest any és l’inici de la col.laboració amb el MACBA, que consisteix en la coorganització de diversos esdeveniments sonors al llarg de l’any, culminant amb la celebració d’alguns dels concerts del Festival a l’Auditori del museu.

A manera de presentació pública d’aquesta nova col.laboració, el dia 21 de juliol tindrà lloc al Museu un concert de Faktor Bossar, un duo format per dos reconeguts i inclassificables multinstrumentistas: Markus Breuss (Suïssa) i Tsukiko Amakawa (Japó). Aquest esdeveniment presenta el model d’actividat a dur a terme periòdicament. Posteriorment, ja a la tardor (18 i 25 d’octubre), l’Auditori del MACBA acollirà dos concerts del festival LEM, realitzats per la vocalista experimentadora alemanya Gabriele Hasler i el pianista nord-americà Larry Karush.

Següents concerts, a la tardor:

Gabriele Hasler
18 d’octubre, a les 20h. Auditori MACBA.

Larry Karush. New Comprovisations for Solo Piano”
25 d’octubre, a les 20h. Auditori MACBA.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
21 de juliol 2005
preu
Auditori del MACBA. Entrada gratuïta. Aforament limitat.
títol
Faktor Bossar
dates
21 de juliol 2005
títol
Faktor Bossar
preu
Auditori del MACBA. Entrada gratuïta. Aforament limitat.
programa
0 activitats
destacats
1 resultats