Fotògraf: Pau Ardid
Activitat

EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona

Programa d'art i educació. 1r d'ESO de l'Institut Doctor Puigvert
Fotògraf: Pau Ardid

EN RESiDÈNCiA. Creadors en els instituts de Barcelona és un programa que apropa l’art a l’educació, un vincle que es construeix a partir del diàleg constant entre estudiants, professors i artistes. Ens proposem com a objectiu generar contaminacions artístiques, prenent com a punt de partida la idea que l’experiència artística ha de passar per un procés de reflexió col·lectiva i d’investigació grupal. Les línies impliquen repensar els rols de les institucions educativa i museística des de dins i des de fora, desescolaritzar les relacions de poder i treballar des d’una mediació investigadora.

Per a aquesta primera edició, hem proposat a l’artista Enric Farrés Duran que treballés amb els alumnes de primer d’ESO de l’Institut Doctor Puigvert. La seva pràctica artística ens interessa per les relacions que crea entre objectes, per la dimensió performativa que atorga als documents, perquè és un narrador d’històries en què realitat i ficció s’acaben trobant i per la seva aproximació poètica a la quotidianitat.

Enric Farrés Duran ens convida a trobar coincidències insòlites, connexions inesperades, a explorar el revers del que ens és conegut per descobrir significats nous en què res és el que sembla. Proposa construccions i ficcions que es materialitzen en recorreguts, instal·lacions, literatura i col·leccionisme. Exercicis col·lectius d’experiència directa per estimular les idees de joc, sorpresa, troballa, atzar, com a temptatives per reorganitzar el món que ens envolta de manera subjectiva.

A càrrec d’Enric Farrés Duran.

Enric Farrés Duran (Barcelona, 1983) és graduat en Art i Disseny (Escola Massana, Universitat Autònoma de Barcelona) i llicenciat en Filosofia (Universitat de Barcelona). Combina el seu treball artístic amb la docència universitària i projectes editorials independents. La seva obra s’ha pogut veure en el MNAC (Un col·leccionisme heterodox. El llegat T. F.), al MACBA (París no se acaba nunca # Districte cinquè), el MNCARS (Biblioteca sin títulos) o a la Fundació Antoni Tàpies (Tres cosas raras. Historia de una desaparición). El 2015 va rebre l’ajut de BCN Producció per desenvolupar el projecte El visitant ideal d’una col·lecció sentimental, en col·laboració amb el Museu Frederic Marès i la Fundació La Caixa. També ha rebut el premi Generación 2016 atorgat per la Fundació Montemadrid. El seu treball més recent s’ha pogut veure en el Centre d’art la Panera amb l’exposició individual Una exposició de mirar.
http://www.enricfarresduran.com/

EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona ideat en cooperació amb A Bao A Qu.

 

Més informació del projecte:

Bloc “En residència”

 

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
2 d’octubre 2017 – 15 de juny 2018
títol
EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona
programa
0 activitats