Foto: Nyamnyam
Activitat
Curs escolar 2020 - 2021

EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona

Programa d’art i educació
2n d’ESO de l’Institut Barri Besòs
en curs
Foto: Nyamnyam

Nyamnyam és un col·lectiu que no para quiet i no es deixa atrapar. Els dos artistes que configuren nyamnyam, Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez, treballen des d’una pràctica híbrida, que encaixa i desencaixa en molts marcs disciplinaris i institucionals. En les seves propostes hi poden conviure una taula, el moviment, el vídeo, l’escena, una cuina, la música, una proposta educativa o processos que posen en relació agents diversos. D’aquesta manera volem ampliar la visió de l’ecofeminisme, la sobirania alimentària, la cuina com a pràctica relacional o el diàleg entre art i artesania com a possibles vectors de partida.

El programa EN RESiDÈNCiA ens brinda el context per treballar conjuntament en un procés de creació de llarga durada amb un institut. Obre la possibilitat d’assajar modes d’interacció entre l’art i l’educació, i de crear un espai de diàleg entre estudiants, professors, artistes i mediadors.

Consulta el programa i si vols conèixer més de prop el projecte, visita els blogs de Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona.

Et convidem a jugar a l’app Fluffy Disk, joc elàstic en què podem crear relats infinits i imprevisibles a partir d’arxius col·lectius. L’app Fluffy Disk és el resultat del procés de creació entre nyamnyam i dels alumnes de segon d’ESO de l’Institut Barri Besòs.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
Curs escolar 2020 – 2021
preu
Gratuït, amb convocatòria anual.  
títol
EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona
dates
Curs escolar 2020 – 2021
títol
EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona
preu
Gratuït, amb convocatòria anual.  
participant
nyamnyam (Col·lectiu d’artistes)
nyamnyam és un col·lectiu artístic i potència col·laborativa centrada en els modes de treball per damunt i més enllà de la realització d’obres creant context i processos abans de (o en lloc de) producció o presentació. Aprofitant el bagatge dels seus fundadors en la música, la dansa i el teatre (Ariadna Rodríguez) i la cinematografia i les arts visuals (Iñaki Álvarez), nyamnyam va llançar una sèrie d’esdeveniments a Barcelona per a artistes amb pràctiques en comú, a més de gestionar tallers sobre sobirania alimentària. Des d’aleshores, nyamnyam ha fermentat fins a esdevenir una pràctica interdisciplinària d’ampli espectre i una parainstitució activa en arts visuals, disseny social, suport comunitari, comissariat, educació experimental, arts vives i acollida. Des de 2019 té seu pròpia a Mas nyamnyam, al poble de Mieres (Girona). El projecte A quatre potes (2014-actualitat), desenvolupat juntament amb el dissenyador Pedro Pineda, parteix de la premissa que per compartir un àpat o mantenir una discussió, abans cal construir una taula a la qual seure. Després deriva cap a solucions de codisseny i fabricació col·lectiva de mobiliari, una experiència que alhora crea la seva pròpia escenografia per al coneixement participatiu i l’aprenentatge sobre les dinàmiques de materials locals, allò comú i l’accés a eines. nyamnyam va ser fundat el 2012 per Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez. El 2021, la seva instal·lació performativa 8.000 años después i la seva peça escenogràfica Siempre siempre, amb Carme Torrent, es van presentar a l’ICl–CCN (Montpeller), La Caldera (Barcelona) i el Festival Sismògraf (Olot). El 2020 i el 2021 van dissenyar programes educatius per al DAS Theater (Amsterdam), el Teatre l’Artesà (el Prat de Llobregat) i l’Institut Valencià d’Art Modern. Són cocuradors de les edicions de 2021 i 2022 del Sâlmon Festival de Barcelona, centrat en les arts performatives. nyamnyam.net
llegir-ne més
EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona
1 artistes
programa
0 activitats