Grup de joves xerrant a l'aula de l'escola
Activitat
Curs escolar 2022 - 2023

EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona

Programa d’art i educació
3r d’ESO de l’Institut Joan Salvat Papasseit
en curs

Elena Blesa i Todo por la Praxis (Jo Muñoz i Diego Peris) són artistes, investigadores, mediadores… interessades en les pràctiques de creació col·lectiva des de la negociació i la pedagogia crítica. L’objectiu d’aquesta residència amb l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Joan Salvat Papasseit és construir col·lectivament un dispositiu/aparell per prendre’s, de manera festiva, l’espai públic de la Barceloneta.

El punt de partida és el treball que Todo por la Praxis i Elena Blesa duen a terme des del 2020 al voltant dels missatges que ocupen els carrers, des d’allò oral fins a allò textual, i com aquests representen un relat social i polític del context que viuen certs barris. Per a aquest nou projecte pretenem incorporar allò sonor i musical per donar continuïtat a aquesta investigació i producció d’obra. En aquest sentit, la música serà abordada com a lloc d’enunciació dels estudiants i com a espai de col·lectivització i eix de tensió a l’espai públic.

EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona ideat en cooperació amb A Bao A Qu.

Consulta el programa i si vols conèixer més de prop el projecte, visita els blogs de Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
Curs escolar 2022 – 2023
preu
Gratuït. Amb convocatòria anual.
títol
EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona
dates
Curs escolar 2022 – 2023
títol
EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona
preu
Gratuït. Amb convocatòria anual.
participant
Elena Blesa
És investigadora, artista i mediadora. Es situa en un punt intermedi entre la pedagogia i la producció artística, i el seu treball se centra en l’activació de plataformes educatives alterinstitucionals i en l’anàlisi del seu potencial per a la imaginació de futurs possibles. Forma part de diverses plataformes transterritorials que experimenten els encreuaments entre arts i activismes. Des del 2018 és artista resident a FASE (l’Hospitalet de Llobregat). Més informació: cargocollective.com/eblesacabez
llegir-ne més
EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona
1 artistes
programa
0 activitats