Foto: Serafín Álvarez

Activitat
Curs escolar 2018 - 2019

EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona

Programa d’art i educació.
Classe aula d'acollida de l'Institut Milà i Fontanals
Foto: Serafín Álvarez

Durant aquest curs, treballarem al costat de Serafín Álvarez entorn de nocions d’alteritat i de subjectivitats no humanes, i desenvoluparem un projecte audiovisual col·lectiu que incorpora elements de pràctiques com el rol en viu, les arts escèniques i el cinema. Ens submergirem en una ficció especulativa que té lloc en un món mitològic, un món que haurem dissenyat a partir de referències provinents de mitjans diversos com ara videojocs, pel·lícules, videoclips musicals i textos literaris. Un món d’éssers indescriptibles, de cultes prohibits, de ruïnes immemorials i plans paral·lels d’existència. Un món fictici que ens permetrà explorar maneres alternatives d’habitar el món real.

A càrrec de Serafín Álvarez, artista, investigador i educador.

EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona ideat en cooperació amb A Bao A Qu.

Consulta el programa i si vols conèixer més de prop el projecte, visita els blogs de Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
Curs escolar 2018 – 2019
títol
EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona
dates
Curs escolar 2018 – 2019
títol
EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona

participant

Serafín Álvarez
Lleó
1985
Llicenciat en Belles Arts i màster en Produccions Artístiques i Investigació per la Universitat de Barcelona, Serafín Álvarez viu i treballa a Barcelona. En paral·lel a la seva producció artística, du a terme projectes d’art educatiu i pedagogies sonores. Álvarez aplega imatges i les reorganitza, traça associacions i imagina mons a partir d’elles; un procés que té a veure amb el seu interès per les alteracions en la percepció de la realitat, el viatge cap a allò que és desconegut, les alteritats no humanes, les zones limítrofes i els llindars que no pertanyen a res ni a ningú. També investiga sobre la manera en què aquestes conceptes són representats en la cultura contemporània i en mitjans audiovisuals com el cinema o els videojocs. Si bé habitualment treballa en composicions audiovisuals, sovint les posa en diàleg amb una producció pictòrica i objectual.

Ha dut a terme projectes artístics educatius vinculats a la Fundació Joan Miró, la Universitat Pompeu Fabra, l’Auditori de Barcelona i Sant Andreu Contemporani. Ha presentat exposicions individuals en espais com La Capella de Barcelona (2011) i l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró de Barcelona (2017) i ha realitzat lectures-performance al Centro de Arte Dos de Mayo de Móstoles, Madrid (2016). La seva obra es troba en col·leccions com la del MACBA de Barcelona.
llegir-ne més
artistes
1 artistes
programa
0 activitats