Els secrets de la conservació
Activitat

Els secrets de la restauració

Batxillerats Científics i/o Artístics
en curs
Els secrets de la conservació

Quina és la tasca dels conservadors – restauradors? En què consisteix la conservació preventiva? Quins són els criteris de conservació i restauració de l’art contemporani?

Amb l’acompanyament d’un educador i d’un conservador-restaurador, aquesta visita és un espai de conversa i diàleg al voltant d’alguns dels aspectes menys coneguts de les obres de la Col·lecció MACBA.

L’itinerari no pretén explicar de manera exhaustiva totes les obres exposades, sinó mostrar-ne una selecció que permeti descobrir les particularitats i les problemàtiques a les quals ha de fer front l’equip de conservació i restauració. Aprendrem que hi ha especialistes en obres sobre paper, sobre tela, i en objectes, media art o en instal·lacions, professionals que procuren evitar el deteriorament de les obres i de les peces basades en les noves tecnologies electròniques i digitals.

Com es conserva l’art efímer? Com es pot alentir un procés de degradació quan l’artista no vol que s’intervingui en l’obra? Quin ha estat el procés d’instal·lació d’una obra per tal que el públic la pugui apreciar tal com es mostra? El fet de desemmascarar les relacions entre obra, creador i museu incita al debat col·lectiu, obert i des d’un altre punt de vista.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
13 de juny 2016 – 21 de juny 2017
títol
Els secrets de la restauració
dates
13 de juny 2016 – 21 de juny 2017
títol
Els secrets de la restauració
programa
0 activitats