El amor aparece en lugares inesperados (II)
Activitat

El amor aparece en lugares inesperados (II)

Taller de performance amb Dora García
El amor aparece en lugares inesperados (II)

Sobre serendipitat i investigació artística
(Serendipitat: descoberta o troballa afortunada i inesperada que es produeix quan s’està buscant una cosa diferent. També pot referir-se a l’habilitat d’un subjecte per reconèixer que ha fet un descobriment important encara que no tingui relació amb el que busca. En termes més generals es pot denominar així la casualitat, coincidència o accident.)

Dora García proposarà uns quants «casos d’estudi»: obres realitzades per ella que són fruit d’una sèrie de coincidències, de vegades sorprenents. S’intenta evocar la creació d’obres artístiques com a gènere narratiu, proper a la novel·la de detectius i també a la novel·la fantàstica. S’invoquen experiències similars entre els artistes assistents i, finalment, es proposa un exercici pràctic de desenvolupament d’una idea.

Dora García (Valladolid, 1965) és una artista de reconeixement internacional que investiga els paràmetres i les convencions de la presentació de l’art, la qüestió del temps –real i fictici– i els límits entre representació i realitat. Es recolza en diversos suports per generar contextos en què l’esquema tradicional de comunicació –emissor-missatge-receptor– queda alterat, cosa que que modifica la relació tradicional entre l’artista, l’obra i el públic.

El 2011 va representar Espanya a la Biennal de Venècia amb el projecte Lo inadecuado i a la 56 edició de 2015 ha presentat el projecte de performance i instal·lació The Sinthome Score, basat en la transcripció del seminari XXIII de Jacques Lacan Le Sinthome. Jacques Lacan és una de les referències dels seus treballs recents. Hi va arribar gràcies a l’escriptor James Joyce, sobre el qual ha reflexionat profundament en obres com la pel·lícula The Joycean Society. Actualment està treballant sobre Óscar Masotta i la noció de repetició.

Dora García ha exposat de manera individual al CGAC (Santiago de Compostel·la, 2009), la Galleria Civica di Trento (2010), la Power Plant (Toronto, 2011), la Kunsthaus Bregenz (2013) i la Universidad Torcuato di Tella (Buenos Aires, 2014). La seva obra està representada per ProjecteSD (Barcelona), Galería Juana de Aizpuru (Madrid), Ellen de Bruijne Projects (Amsterdam) i Galerie Michel Rein (París i Brussel·les).

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
1 de febrer 2016 – 5 de febrer 2016
títol
El amor aparece en lugares inesperados (II)
dates
1 de febrer 2016 – 5 de febrer 2016
títol
El amor aparece en lugares inesperados (II)
programa
0 activitats