Col·lectiu Etcétera: L’art pot ésser fet per tots
Activitat

Col·lectiu Etcétera: L’art pot ésser fet per tots

Conferència a càrrec de Federico Zukerfeld i Loreto Garin Dimarts 14 de juny de 2004, 19.30 h.

El col·lectiu Etcétera va sorgir a principi de l'any 1998 a Buenos Aires. Els seus integrants, artistes dedicats al desenvolupament de diverses disciplines (poesia, teatre, arts visuals i música), treballen de manera autodidacta sobre múltiples idees que tracten aspectes onírics i polítics de l'art i la vida.
Entre les actituds que defineixen aquest col·lectiu hi ha el compromís, la implicació i la presència en els conflictes socials. A partir de la seva activitat en la creació dels Escraches, juntament amb l'agrupació H.I.J.O.S. (organisme per als drets humans que uneix fills de desapareguts i exiliats de la dictadura passada), Etcétera intervé amb les seves obres, manifestos i accions tant en mobilitzacions de protesta –juntament amb els diferents sectors en lluita–, com en espais públics o el mateix medi artisticocultural (teatres, museus, centres culturals).
Etcétera busca un esperit que es valgui de totes les eines artístiques necessàries per abastar els seus objectius: la metàfora com a gallet de la imaginació, el compromís com a autoconeixement, els esclats d'humor i els estímuls a la participació col·lectiva amb aparicions sorprenents en intervencions artístiques planificades.

Zukerfeld i Garin presentaran el context sociopolític en què es desenvolupa la seva activitat mitjançant el vídeo ETC TV, que resumeix accions realitzades pel col·lectiu des del 1998 fins al 2004; a més a més, ressenyaran les seves experiències en el camp de l'art contemporani i presentaran el vídeo Con-trabajo o Sin-fonía –que aborda principalment el tema de la feina i l'atur–, i la seva darrera acció,realitzada per a la Biennal de Venècia 2005: Biennale di Vendetta.

Federico Zukerfeld i Loreto Garin són fundadors del col·lectiu Etcétera.

mostrar-ne més mostrar-ne menys

Conferència a càrrec de Federico Zukerfeld i Loreto Garin Dimarts 14 de juny de 2004, 19.30 h.

El col·lectiu Etcétera va sorgir a principi de l’any 1998 a Buenos Aires. Els seus integrants, artistes dedicats al desenvolupament de diverses disciplines (poesia, teatre, arts visuals i música), treballen de manera autodidacta sobre múltiples idees que tracten aspectes onírics i polítics de l’art i la vida.
Entre les actituds que defineixen aquest col·lectiu hi ha el compromís, la implicació i la presència en els conflictes socials. A partir de la seva activitat en la creació dels Escraches, juntament amb l’agrupació H.I.J.O.S. (organisme per als drets humans que uneix fills de desapareguts i exiliats de la dictadura passada), Etcétera intervé amb les seves obres, manifestos i accions tant en mobilitzacions de protesta –juntament amb els diferents sectors en lluita–, com en espais públics o el mateix medi artisticocultural (teatres, museus, centres culturals).
Etcétera busca un esperit que es valgui de totes les eines artístiques necessàries per abastar els seus objectius: la metàfora com a gallet de la imaginació, el compromís com a autoconeixement, els esclats d’humor i els estímuls a la participació col·lectiva amb aparicions sorprenents en intervencions artístiques planificades.

Zukerfeld i Garin presentaran el context sociopolític en què es desenvolupa la seva activitat mitjançant el vídeo ETC TV, que resumeix accions realitzades pel col·lectiu des del 1998 fins al 2004; a més a més, ressenyaran les seves experiències en el camp de l’art contemporani i presentaran el vídeo Con-trabajo o Sin-fonía –que aborda principalment el tema de la feina i l’atur–, i la seva darrera acció,realitzada per a la Biennal de Venècia 2005: Biennale di Vendetta.

Federico Zukerfeld i Loreto Garin són fundadors del col·lectiu Etcétera.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
14 de juny 2005
preu
Auditori MACBA. Entrada lliure, aforament limitat.
títol
Col·lectiu Etcétera: L’art pot ésser fet per tots
programa
0 activitats