Foto: Dani Cantó
Activitat

CINECLUB

Grup d'estudi entorn del cinema de no-ficció
en curs
Foto: Dani Cantó

Cineclub proposa recuperar l’experiència compartida de veure pel·lícules per establir un diàleg amb i a través del cinema posant les nostres mirades en comú. Es tracta de crear un grup, que vol ser heterogeni, d’interessats/des en les imatges en moviment, amb el qual pensar i observar la representació cinematogràfica contemporània d’una manera crítica.

Al llarg de sis trobades completarem un recorregut per la nostra actualitat des del cinema de no-ficció. En cada sessió veurem una pel·lícula, seleccionada de manera consensuada, que respongui als interessos comuns del grup; per exemple, fronteres i migracions, gènere i sexualitat, vida urbana, treball i productivitat o nous i antics feixismes. En acabar la projecció debatrem els nostres pensaments, sensacions i perspectives. Aquest debat s’estableix des d’una pràctica horitzontal i feminista, des de les narratives del sud, de circulació de la paraula per generar un espai d’escolta i confiança obert, en el qual relacionar-nos d’una manera no-formal entre nosaltres i amb el cinema. Un espai per trobar-nos i mirar plegats/des pel·lícules que incitin un moviment que ens tregui del lloc de l’espectador passiu, una activació d’una dinàmica de debat des del qual generar un espai de reflexió col·lectiva a partir d’un diàleg entre mirades.

A càrrec de Laura Arensburg i Catarina Botelho

Laura Arensburg és directora i curadora audiovisual, titulada el 2005 per l’ENERC, escola de cinema de l’Institut Nacional de Cinema i Arts Audiovisuals d’Argentina (INCAA). El 2018 va finalitzar el Programa d’Estudis Independents del MACBA. Ha rebut diverses beques i premis i el seu treball ha estat seleccionat en diferents festivals de Llatinoamèrica i Europa, principalment. Ha col·laborat en la producció de pel·lícules, programes de televisió, vídeos d’art i obres de dansa contemporània. També participa en l’àrea d’educació de diversos centres artístics, en la mediació i coordinació de tallers de vídeo per a adolescents. És curadora de Ciclo Cuerpos. Imagen y cuerpo en movimiento. Actualment desenvolupa el seu primer llargmetratge documental, La partida.

Catarina Botelho és artista visual i directora de cinema, i treballa, sobretot, en fotografia i vídeo. Des de 2005 ha participat en diverses exposicions, residències i premis, amb especial repercussió a Portugal, Espanya i el Brasil. Col·labora en l’àrea d’educació de diferents museus d’art contemporani i associacions, en el desenvolupament de programes i activitats d’experimentació artística. També es dedica a l’activisme en l’àmbit del dret a la ciutat. El 2017 va realitzar la seva primera pel·lícula, Notas de campo, una mirada generacional sobre l’experiència dels anys d’austeritat a Portugal. Recentment ha acabat el Programa d’Estudis Independents al MACBA. Viu entre Barcelona i Lisboa.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
29 de gener 2019 – 9 d’abril 2019
horari
18.30 h
títol
CINECLUB
dates
29 de gener 2019 – 9 d’abril 2019
títol
CINECLUB
horari
18.30 h
programa
0 activitats