Crèdits: Marina Nuñez
Activitat

Challenging Corporealities

Congrés internacional
Crèdits: Marina Nuñez

En els últims anys s’ha produït una proliferació de discursos que, des d’un enfocament múltiple, aprofundeixen en la bretxa existent en la concepció cartesiana del jo o el subjecte. La divisió ment/cos, juntament amb altres dualismes –natural/artificial, humà/no-humà, viu/mort…–, han sostingut una concepció antropocèntrica del món que ja no és operativa per explicar les noves pràctiques i relats que han retornat la materialitat a l’ull de l’huracà.

Corporalitats desafiants: reconfiguracions entre la materialitat i la discursivitat pretén reunir aquelles recerques en les quals les múltiples reconfiguracions que s’han anat desenvolupant en els últims temps, distribuïdes entre materialitat i discursivitat, prenen la corporalitat com a objecte d’estudi: polititzacions del malestar que tornen a tenir en compte les condicions materials com a causa; descentralitzacions del subjecte des de les agències objectuals i les «matèries vibrants»; discursos entorn de la biologia que desafien certes concepcions normatives del gènere i el sexe des de la materialitat corporal; històries del pensament i teories de l’art que vehiculen altres eines teòriques per pensar la dimensió corporal en l’àmbit de la creació artística, per tal d’atorgar al cos una entitat que no havia tingut mai.

Congrés organitzat pel Grup de Recerca AASD –Art, Arquitectura i Societat Digital– de la Universitat de Barcelona, en el marc del projecte de recerca subvencionat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat «Art, Arquitectura i Nous Materialismes». 9 i 10 de novembre de 2017, a l’Auditori Meier del MACBA i la seu de la Facultat de Geografia i Història (UB) del carrer de Montalegre, respectivament. Més informació: https://challengingcorporealities.wordpress.com/

dates
9 de novembre 2017 – 10 de novembre 2017
títol
Challenging Corporealities
dates
9 de novembre 2017 – 10 de novembre 2017
títol
Challenging Corporealities
programa
0 activitats