Cartell BccN 2018. Disseny: Javier Jaen
Activitat

BCCN 2018

Barcelona Creative Commons Film Festival
en curs
Cartell BccN 2018. Disseny: Javier Jaen

Del 5 al 10 de juny Barcelona viurà una nova edició del BccN, Barcelona Creative Commons Film Festival. El festival de cinema i cultura lliure que aproparà el públic a les darreres obres audiovisuals més destacades en l’encreuament de la cultura lliure, l’apropiacionisme tecnològic i el procomú.

Aquesta novena edició es presenta encapçalada per una imatge creada pel dissenyador Javier Jaen, que dóna forma audiovisual a la sensació d’inquietud que estem vivint en els darrers temps. Amb la imatge el festival vol expressar la necessitat d’alçar la veu des de l’audiovisual per qüestionar-ho tot i recordar-nos col·lectivament consignes urgents i importants com que No Callarem o que La cultura, si no és lliure, no és cultura. Consignes que no pel fet de ser més repetides són més assumides. La imatge també projecte les consignes que defineixen el festival, que copiar és l’única manera d’aprendre que té l’ésser humà i que compartir és un acte revolucionari en el sistema de mercat en el que vivim. Missatges presents a les pel·lícules, shows, tallers i debats que transiten per terrenys desconeguts i s’obren a experimentar sense por però amb consciència, sense límits però amb ètica.
En aquesta edició el festival proposa preguntar-se també quina relació s’hauria d’establir entre l’administració pública i la cultura perquè aquesta sigui realment pública, accessible, (re-)utilitzable i, de retruc, qüestionar-se la relació de la cultura amb el mercat. La mostra és una oportunitat per tornar a reivindicar que al centre de tot hi ha d’haver les persones i que la cultura no és un producte ni es mesura únicament amb monedes. Un espai per qüestionar i qüestionar-se, per assumir contradiccions i compartir èxits i fracassos de la cultura lliure per tal de viure’ls com un aprenentatge col·lectiu i constant. Aprenentatge que ens permeti recordar-nos en veu alta que estem fets del que els altres diuen, graven, fotografien o dibuixen, recordar-nos que en realitat “nosaltres” som els “altres”.

Organitzat per Panorama 180. Cultura lliure Audiovisual

dates
5 de juny 2018 – 10 de juny 2018
títol
BCCN 2018
dates
5 de juny 2018 – 10 de juny 2018
títol
BCCN 2018
programa
0 activitats