B.D. Women
Activitat

B.D. Women: de la ferida colonial a la dissidència sexual

Un projecte de Diásporas críticas
B.D. Women

En pro de desenvolupar una sèrie d’accions col·lectives per al projecte Descolonitzar el museu (27, 28 i 29 de novembre, Auditori Meier), Diásporas críticas obre el projecte B.D. Women: de la ferida colonial a la dissidència sexual.
Aquest projecte d’investigació-acció planteja l’ampliació i activació d’un arxiu de llenguatges poeticopolítics produïts entre els anys vuitanta i noranta per «les diàspores crítiques»: una multitud de veus que protesten davant els nous règims de racialització i sexualització intensificats en l’era neoliberal.

L’ampliació de l’arxiu en procés pretén vincular i desocultar l’actualitat de la colonialitat del poder en el context europeu, així com visibilitzar els activismes i pràctiques artístiques de resistència. Per intervenir en el context actual dins de l’Estat espanyol, el projecte creua la hipòtesi sobre la construcció i la distribució contemporànies de sexe i raça adoptant estratègies i metodologies de la crítica feminista negra i xicana, les pràctiques artístiques descolonials i feministes, i les pràctiques d’escriptura i autoproducció de les locas llatinoamericanes.

B.D. Women: de la ferida colonial a la dissidència sexual consistirà en quatre sessions de lectura i escriptura que recorreran el treball poeticopolític de Gloria Anzaldúa, Valerie Mason-John, Audre Lorde, Valeria Flores, Pedro Lemebel, Néstor Perlongher i Aimé Césaire.

dates
23 d’octubre 2014 – 11 de desembre 2014
títol
B.D. Women: de la ferida colonial a la dissidència sexual
dates
23 d’octubre 2014 – 11 de desembre 2014
títol
B.D. Women: de la ferida colonial a la dissidència sexual
programa
0 activitats