Avantguarda i subcultura. Aprenent del lletrisme
Activitat

Avantguarda i subcultura. Aprenent del lletrisme

A "El asalto a la cultura", Stewart Home ha plantejat una història subterrània de les avantguardes de la segona meitat del segle XX, en què avantguarda artística i avantguarda política apareixen com a indissociables. En un recorregut pels moviments relativament menors des de la postguerra fins als nostres dies, com el lletrisme, el situacionisme i el punk, Home ret compte de pràctiques i experiències radicals que, per les seves característiques –la seva implicació amb formes de socialitat alternatives i el seu caràcter processual, relacional i polític–, s'han mantingut al marge de la historiografia artística dominant. Home planteja, per tant, una reescriptura de les tardoavantguardes des d'una perspectiva crítica allunyada del paradigma formalista modern. La seva conferència se centrarà en el moviment lletrista, precursor del situacionisme.

Stewart Home (Londres, 1962) és un dels impulsors del neoisme i de la vaga d'art i figura destacada del plagiarisme. Autor d'El asalto a la cultura. Corrientes Utópicas desde el Letrismo a la Class War (Editorial Virus, 2002) i editor de Smile (The International Magazine of Multiple Origins), és conegut, també, per les seves novel·les urbanes "extremes" com ara Red London (1994), Slow Death (1996) i, l'última, 69 things to do with a Dead Princess (2002), com també per la seva faceta de músic vinculada al punk.

A “El asalto a la cultura”, Stewart Home ha plantejat una història subterrània de les avantguardes de la segona meitat del segle XX, en què avantguarda artística i avantguarda política apareixen com a indissociables. En un recorregut pels moviments relativament menors des de la postguerra fins als nostres dies, com el lletrisme, el situacionisme i el punk, Home ret compte de pràctiques i experiències radicals que, per les seves característiques –la seva implicació amb formes de socialitat alternatives i el seu caràcter processual, relacional i polític–, s’han mantingut al marge de la historiografia artística dominant. Home planteja, per tant, una reescriptura de les tardoavantguardes des d’una perspectiva crítica allunyada del paradigma formalista modern. La seva conferència se centrarà en el moviment lletrista, precursor del situacionisme.

Stewart Home (Londres, 1962) és un dels impulsors del neoisme i de la vaga d’art i figura destacada del plagiarisme. Autor d’El asalto a la cultura. Corrientes Utópicas desde el Letrismo a la Class War (Editorial Virus, 2002) i editor de Smile (The International Magazine of Multiple Origins), és conegut, també, per les seves novel·les urbanes “extremes” com ara Red London (1994), Slow Death (1996) i, l’última, 69 things to do with a Dead Princess (2002), com també per la seva faceta de músic vinculada al punk.

dates
26 de gener 2004
preu
Auditori del MACBA. Entrada lliure. Aforament limitat. Amb servei de traducció consecutiva.
títol
Avantguarda i subcultura. Aprenent del lletrisme
dates
26 de gener 2004
títol
Avantguarda i subcultura. Aprenent del lletrisme
preu
Auditori del MACBA. Entrada lliure. Aforament limitat. Amb servei de traducció consecutiva.
programa
0 activitats