Kangela Tromokraticsh

Activitat
12, 13 i 14 de febrer 2020

Autogestió porca

Trobada de col·lectius queer autogestionats
PEI Obert
en curs
Kangela Tromokraticsh

El MACBA celebra la segona trobada d’Autogestió porca amb la voluntat de seguir compartint estratègies, metodologies i temes d’investigació de persones i col·lectius procedents del sud d’Europa que treballen als límits de la producció cultural i l’activisme de la dissidència sexual. A través d’una proposta pràctica i col·lectiva, es desenvoluparan quatre tallers amb estudiants del PEI i persones interessades. El primer marc referencial que els aplega és el context geopolític de procedència, ja que els agents convocats resideixen i treballen als països europeus coneguts en l’àmbit anglosaxó com a PIGS (‘porcs’ en anglès): Portugal, Itàlia, Grècia i Espanya. Es tracta dels països considerats més pobres i inestables, econòmicament i política, en el context europeu, motiu pel qual han estat designats amb el terme injuriós de porcs.

El segon marc referencial té a veure amb el fet que desenvolupen de manera principalment autogestionada pràctiques de treball vinculades a la producció cultural. Pràctiques que, al seu torn, són travessades de forma diferent per la dissidència sexual, el feminisme, les pràctiques queer i el treball polític i activista. En aquest sentit, l’expressió pejorativa de porca busca poder invertir la seva càrrega a través de la indagació entorn dels models de treball, les metodologies i la producció autogestionada com a forma d’autonomia i articulació crítica.

En aquesta edició proposem quatre eixos articuladors basats en la relació del cos amb l’alimentació, la tecnologia, la performativitat i el desig. Aquests eixos, encreuats amb les polítiques de la dissidència sexual, seran abordats i explorats a través dels tallers proposats per diferents persones i col·lectius dels PIGS.

Dirigit per Lucía Egaña.


*Alguns dels texts no responen a la normalització ortogràfica i estilística de la RAE per exprés desig dels autors.

 

Eixos en els quals s’articula el seminari:

Anabela Moreira dos Santos i Sandra Pereira da Rocha (PT) exposaran polítiques transfeministes i antiespecistes a partir d’un taller de cuina en què el diàleg i la conversa obriran la dimensió crítica dels fets de cuinar i menjar. La proposta polititza una pràctica de supervivència que posa al centre la vida d’éssers humans i no humans.

Laboratorio Smaschieramenti (IT) proposa un exercici crític entorn del control del desig que exerceixen les empreses tecnològiques amb la intenció d’indagar en les possibilitats de hacking i queerificació d’aquestes plataformes en les seves dimensions en línia i fora de línia.

La drag-queen Paraskevi Damaskou / Atossa (GR) proposa un taller en el qual es compartiran tècniques i metodologies aplicades a una pràctica drag enfocada a nenis. D’aquesta manera, es busca transmetre aquests sabers queer a comunitats adultes per poder viralitzar les experiències amb la performativitat del gènere en la infància.

Finalment, la dupla formada per Elena-Urko i Patricia Carmona (ES) proposen un laboratori sensorial per a cossos dissidents amb i sense diversitat funcional per ampliar els imaginaris i desitjos i fer públics els assumptes silenciats per la idea de la intimitat com una cosa privada i invisible.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
12, 13 i 14 de febrer 2020
horari
De 17 a 21 h
preu
Gratuït amb inscripció prèvia
títol
Autogestió porca
localització
Tallers simultanis a diversos espais del museu
dates
12, 13 i 14 de febrer 2020
títol
Autogestió porca
horari
De 17 a 21 h
localització
Tallers simultanis a diversos espais del museu
preu
Gratuït amb inscripció prèvia
programa
0 activitats