Kangela Tromokraticsh
Activitat
12, 13 i 14 de febrer 2020

Autogestió porca

Trobada de col·lectius queer autogestionats
PEI Obert
Kangela Tromokraticsh

El MACBA celebra la segona trobada d’Autogestió porca amb la voluntat de seguir compartint estratègies, metodologies i temes d’investigació de persones i col·lectius procedents del sud d’Europa que treballen als límits de la producció cultural i l’activisme de la dissidència sexual. A través d’una proposta pràctica i col·lectiva, es desenvoluparan quatre tallers amb estudiants del PEI i persones interessades. El primer marc referencial que els aplega és el context geopolític de procedència, ja que els agents convocats resideixen i treballen als països europeus coneguts en l’àmbit anglosaxó com a PIGS (‘porcs’ en anglès): Portugal, Itàlia, Grècia i Espanya. Es tracta dels països considerats més pobres i inestables, econòmicament i política, en el context europeu, motiu pel qual han estat designats amb el terme injuriós de porcs.

El segon marc referencial té a veure amb el fet que desenvolupen de manera principalment autogestionada pràctiques de treball vinculades a la producció cultural. Pràctiques que, al seu torn, són travessades de forma diferent per la dissidència sexual, el feminisme, les pràctiques queer i el treball polític i activista. En aquest sentit, l’expressió pejorativa de porca busca poder invertir la seva càrrega a través de la indagació entorn dels models de treball, les metodologies i la producció autogestionada com a forma d’autonomia i articulació crítica.

En aquesta edició proposem quatre eixos articuladors basats en la relació del cos amb l’alimentació, la tecnologia, la performativitat i el desig. Aquests eixos, encreuats amb les polítiques de la dissidència sexual, seran abordats i explorats a través dels tallers proposats per diferents persones i col·lectius dels PIGS.

Dirigit per Lucía Egaña.


*Alguns dels texts no responen a la normalització ortogràfica i estilística de la RAE per exprés desig dels autors.

 

Eixos en els quals s’articula el seminari:

Anabela Moreira dos Santos i Sandra Pereira da Rocha (PT) exposaran polítiques transfeministes i antiespecistes a partir d’un taller de cuina en què el diàleg i la conversa obriran la dimensió crítica dels fets de cuinar i menjar. La proposta polititza una pràctica de supervivència que posa al centre la vida d’éssers humans i no humans.

Laboratorio Smaschieramenti (IT) proposa un exercici crític entorn del control del desig que exerceixen les empreses tecnològiques amb la intenció d’indagar en les possibilitats de hacking i queerificació d’aquestes plataformes en les seves dimensions en línia i fora de línia.

La drag-queen Paraskevi Damaskou / Atossa (GR) proposa un taller en el qual es compartiran tècniques i metodologies aplicades a una pràctica drag enfocada a nenis. D’aquesta manera, es busca transmetre aquests sabers queer a comunitats adultes per poder viralitzar les experiències amb la performativitat del gènere en la infància.

Finalment, la dupla formada per Elena-Urko i Patricia Carmona (ES) proposen un laboratori sensorial per a cossos dissidents amb i sense diversitat funcional per ampliar els imaginaris i desitjos i fer públics els assumptes silenciats per la idea de la intimitat com una cosa privada i invisible.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
12, 13 i 14 de febrer 2020
horari
De 17 a 21 h
preu
Gratuït amb inscripció prèvia
títol
Autogestió porca
localització
Tallers simultanis a diversos espais del museu
dates
12, 13 i 14 de febrer 2020
títol
Autogestió porca
horari
De 17 a 21 h
localització
Tallers simultanis a diversos espais del museu
preu
Gratuït amb inscripció prèvia
programa
0 activitats