Autoedició, anarxiu, fotozines
Activitat

Autoedició, anarxiu, fotozines

Taller-xerrada organitzat per La Fanzinoteca
en curs
Autoedició, anarxiu, fotozines

La Fanzinoteca és un projecte impulsat per Ricardo Duque i Lluc Mayol que s’articula a partir d’un arxiu de fanzines, hand-made books i altres edicions de difícil classificació amb l’objectiu de difondre aquest tipus de publicacions i promoure’n un espai de pràctica, estudi i reflexió. Ells defineixen La Fanzinoteca com un projecte que s’alimenta de la contingència, d’aprofitar allò que es troba en el camí.

«Sempre hem estat conscients que el nostre projecte es nodreix d’un material altament sensible que es produeix en els marges, un material que en molts casos no ha estat produït amb el museu com a destí ni amb la idea de passar per ell. Això genera una tensió que no volem defugir. La nostra intenció no és la de legitimar aquest tipus de publicacions fent-les passar per institucions com el MACBA, sinó precisament situar-nos en aquesta tensió, posant en qüestió tant els continguts del nostre fons d’edicions com els relats que es consoliden des del museu. La proposta de treballar sobre les exposicions de Miserachs ens ofereix clarament dos aspectes que ens permeten travessar-les des d’alguns dels interessos de La Fanzinoteca: l’arxiu i el fotollibre.»

Amb aquest punt de partida es realitzaran dos tallers-xerrada (que produiran una publicació) i, més endavant, un Tagging Day (esdeveniment de catalogació col·lectiva de fanzines). Els tallers-xerrada es basaran en la invitació a quatre persones (o col·lectius) perquè construeixin un breu relat a partir d’una selecció d’exemplars del nostre fons. Cada sessió començarà amb una breu introducció a càrrec de La Fanzinoteca, seguida de la presentació de dos convidats i/o convidades amb una intervenció d’aproximadament vint minuts (que podrà ser presencial o per videoconferència), per desembocar en una sessió de jamzine (producció exprés d’una publicació gràfica col·lectiva).

Una selecció dels materials produïts en les jamzines, juntament amb els breus assajos dels convidats i/o convidades, seran editats en la publicació que esperem presentar a la tercera proposta d’aquesta sèrie: un Tagging Day en el qual les persones assistents podran fer una immersió pràctica, amb exemplars no catalogats del nostre fons, en el sistema de catalogació en línia de fanzines ideat per La Fanzinoteca.

fanzinoteca.net

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
11 de febrer 2016 – 26 de febrer 2016
títol
Autoedició, anarxiu, fotozines
programa
0 activitats