Audiopantalla MACBA: audiovisions japoneses
Activitat

Audiopantalla MACBA: audiovisions japoneses

Programa de concerts

L'ordinador és, des de fa anys, un instrument musical de ple dret que permet la interpretació en temps real i l'expressió pròpia i singular d'una enorme varietat de creadors. Un dispositiu revolucionari capaç de sintetitzar, manipular i reproduir qualsevol tipus de so d'una manera fàcil i instantània. Però les conseqüències del potencial instrumental de l'ordinador van més enllà de l'àmbit estrictament sonor. Sovint la presentació en viu d'aquestes propostes musicals de naturalesa digital posa en relleu una dimensió performativa perduda, un model escenogràfic «desauratitzat», en la terminologia de Walter Benjamin. Com a resposta a aquesta nova realitat escenogràfica, un nombre cada vegada més important d'artistes proposen un treball conjunt de la imatge i el so, atenent a aquella forma de recepció específica de l'audiovisual que Michel Chion ha anomenat audiovisió.
Audiopantalla MACBA: audiovisions japoneses és un programa concebut en el marc del Grec Festival 2010 i centrat en uns quants creadors de l'escena japonesa, especialment fecunda en aquest tipus de recerca. Un espai dedicat a treballs audiovisuals en viu que exploren noves relacions entre imatge i so i que reprenen, en l'actual context tecnològic i cultural, la tradició experimental al voltant de la creació sinestèsica i multisensorial.
El programa presenta tres propostes de procedència japonesa ben diferenciades. Cadascuna explora les relacions entre la imatge i la música d'una manera particular i original.

Comissari: Arnau Horta

Programa de concerts

L’ordinador és, des de fa anys, un instrument musical de ple dret que permet la interpretació en temps real i l’expressió pròpia i singular d’una enorme varietat de creadors. Un dispositiu revolucionari capaç de sintetitzar, manipular i reproduir qualsevol tipus de so d’una manera fàcil i instantània. Però les conseqüències del potencial instrumental de l’ordinador van més enllà de l’àmbit estrictament sonor. Sovint la presentació en viu d’aquestes propostes musicals de naturalesa digital posa en relleu una dimensió performativa perduda, un model escenogràfic «desauratitzat», en la terminologia de Walter Benjamin. Com a resposta a aquesta nova realitat escenogràfica, un nombre cada vegada més important d’artistes proposen un treball conjunt de la imatge i el so, atenent a aquella forma de recepció específica de l’audiovisual que Michel Chion ha anomenat audiovisió.
Audiopantalla MACBA: audiovisions japoneses és un programa concebut en el marc del Grec Festival 2010 i centrat en uns quants creadors de l’escena japonesa, especialment fecunda en aquest tipus de recerca. Un espai dedicat a treballs audiovisuals en viu que exploren noves relacions entre imatge i so i que reprenen, en l’actual context tecnològic i cultural, la tradició experimental al voltant de la creació sinestèsica i multisensorial.
El programa presenta tres propostes de procedència japonesa ben diferenciades. Cadascuna explora les relacions entre la imatge i la música d’una manera particular i original.

Comissari: Arnau Horta

dates
1 de juliol 2010 – 15 de juliol 2010
preu
Entrada: 6 eur. per sessió. Amics del MACBA: gratuït. Auditori MACBA. Capacitat limitada
títol
Audiopantalla MACBA: audiovisions japoneses
dates
1 de juliol 2010 – 15 de juliol 2010
títol
Audiopantalla MACBA: audiovisions japoneses
preu
Entrada: 6 eur. per sessió. Amics del MACBA: gratuït. Auditori MACBA. Capacitat limitada
programa
0 activitats