Cabaret Macba. Foto: Dani Cantó
Activitat

Amateurismes

A càrrec de Cris Blanco
en curs
Cabaret Macba. Foto: Dani Cantó

L’amateur és aquell que estima el que fa, o més aviat que fa el que estima sense la pretensió d’obtenir-ne cap benefici econòmic o cap altra mena de rèdit. En un món assetjat per la productivitat i per l’escassetat de temps, l’amateur apareix com una figura que es resisteix a aquestes lògiques de vida. D’altra banda, les associacions d’aficionats generen espais de convivialitat a partir de l’afinitat d’interessos, sovint relacionats amb el desenvolupament de les arts, ja sigui la pintura, les anomenades arts decoratives, el teatre o el cant.

Després de la primera edició d’Amateurismes el 2017-2018, dirigida per Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol i que va donar origen al grup d’experimentació corporal i vocal Decòrum, en proposem una nova edició sota la direcció de Cris Blanco. L’activitat tindrà lloc els dimecres i divendres des del 17 d’octubre, i culminarà amb la participació-presentació al Cabaret del MACBA de 2018. La noció de cor en aquest context es desdibuixa i excedeix l’ús de les veus per esdevenir una exploració experimental amb els cossos, els ritmes, les idees i els mons. Per participar en aquest cor amateur experimental, Cris Blanco fa una crida buscant veus valentes i cossos agitats amb ganes de jugar i de totes les edats,* gèneres, alçades i tessitures. No és rellevant tenir experiència musical.

* A partir de 18 anys.

Cris Blanco és una artista d’orígens bierzo-alemanys, circumstància que probablement ha afavorit el seu interès per les castanyoles i els sintetitzadors dels vuitanta i el megamix en general. Malgrat haver-se format en teatre gestual, té una especial inclinació per la música. Això fa que en totes les seves peces hi hagi parts cantades. Entre els seus treballs més recents, destaquen Ciencia Ficción, El agitador vórtex, Bad Translation i Pelucas en la Niebla. En tots, Cris Blanco hi superposa diversos mons, o diverses realitats, mitjançant l’experimentació amb el format i la tergiversació de les convencions teatrals.

dates
17 d’octubre 2018 – 7 de novembre 2018
horari
19 h
títol
Amateurismes
dates
17 d’octubre 2018 – 7 de novembre 2018
títol
Amateurismes
horari
19 h
programa
0 activitats