Allò que va per sota 

Activitat
Dilluns 28 d'octubre de 2024

Allò que va per sota 

Projecció i col·loqui amb Pedro G. Romero, Lorena Padilla i el Grup d’Indagació Flamenca a Nou Barris
Pedro G. Romero, "Lo que va por debajo", 2023-2024

Projecció del film de Pedro G. Romero sobre la cultura flamenca barcelonina vista des de Nou Barris i sobre la història urbana recent, el qual forma part de l’exposició Una ciutat desconeguda sota la boira. Noves imatges de la Barcelona dels barris. Participaran a la sessió Pedro G. Romero, Lorena Padilla i el Grup d’Indagació Flamenca a Nou Barris, format per Sasha Binia, Emma Ribera i Carmela Tió Sesé. 

En aquest projecte, Pedro G. Romero explora la nova escena flamenca a Barcelona posant una atenció especial en el festival Desvarío, celebrat a Nou Barris. La ciutat ha tingut un paper clau en la història del flamenc a Espanya, i aquest projecte parteix d’aquesta base històrica per traçar una nova cartografia. Es combinen enregistraments d’artistes contemporanis amb visites a llocs emblemàtics de la cultura flamenca a Nou Barris, com ara l’antic hospital psiquiàtric de la Santa Creu, actual seu del districte i del festival, així com algunes penyes i escoles. A més, el projecte aprofundeix en la connexió entre el flamenc i els moviments socials i veïnals de Barcelona. 

Lorena Padilla és advocada i membre de la Sociedad Flamenca El Dorado. 
El Grup d’Indagació Flamenca a Nou Barris està integrat per Sasha Binia, Emma Ribera i Carmela Tió Sesé. S’ha format a partir de la investigació de Pedro G. Romero per a Lo que va por debajo.

dates
Dilluns 28 d’octubre de 2024
horari
19:00 h
preu
Gratuït. Sense inscripció prèvia. Places limitades
títol
Allò que va per sota 
idioma
Català i castellà
dates
Dilluns 28 d’octubre de 2024
títol
Allò que va per sota 
horari
19:00 h
idioma
Català i castellà
preu
Gratuït. Sense inscripció prèvia. Places limitades

participant

foto de l'artista: Pedro G. Romero Pedro G. Romero
Aracena, 1964
Pedro G. Romero és artista, investigador i comissari. És especialista en cultura flamenca en el context de la història de les avantguardes, on ha fet aportacions decisives en la resignificació del flamenc en la modernitat, que ha articulat en diferents aparells conceptuals, com ‘’l’Archivo F.X.’’ o la ‘’Máquina P.H.’’, i com a director de la Plataforma Independiente de Estudios Flamencos Modernos y Contemporáneos (PIE.FMC). ‘’Máquinas de trovar’’ va ser el títol de la seva gran retrospectiva al Museo Reina Sofía (Madrid, 2021-2022). Viu entre Sevilla i Barcelona.
llegir-ne més
artistes
1 artistes
també et pot interessar