Alexander Kluge
Activitat

Alexander Kluge

en curs

L'atac del present a la resta dels temps

Aquest programa, organitzat en col·laboració amb el Goethe Institut de Barcelona i la Filmoteca de Catalunya, vol aportar una visió de la filmografia d'Alexander Kluge (Halberstadt, Alemanya, 1932), cineasta, escriptor, assagista i crític cinematogràfic, a més de productor radiofònic i televisiu. El programa recull una selecció dels seus primers curts, algunes de les seves pel·lícules més representatives i una mostra dels seus treballs per a televisió, aquests últims molt poc coneguts fora d'Alemanya. Kluge va ser un dels renovadors del cinema alemany a partir del 1962 i va proposar, també, una estreta col·laboració entre cinema i televisió. La seva tasca cinematogràfica es va iniciar el 1958, com a assistent de Fritz Lang. A partir del 1960 va començar a dirigir i produir curtmetratges. El 1962 va ser un dels promotors del Manifest d'Oberhausen, una cèlebre reacció de diversos directors joves contra el cinema alemany precedent. El 1963 va fundar la seva pròpia productora: Kairos-Film. Amb el seu primer llargmetratge, Abschied von gestern ("Adéu a l'ahir", 1966), el seu nom es va convertir per a la crítica en un referent del cinema d'autor dins el Nou Cinema Alemany.

L’atac del present a la resta dels temps

Aquest programa, organitzat en col·laboració amb el Goethe Institut de Barcelona i la Filmoteca de Catalunya, vol aportar una visió de la filmografia d’Alexander Kluge (Halberstadt, Alemanya, 1932), cineasta, escriptor, assagista i crític cinematogràfic, a més de productor radiofònic i televisiu. El programa recull una selecció dels seus primers curts, algunes de les seves pel·lícules més representatives i una mostra dels seus treballs per a televisió, aquests últims molt poc coneguts fora d’Alemanya. Kluge va ser un dels renovadors del cinema alemany a partir del 1962 i va proposar, també, una estreta col·laboració entre cinema i televisió. La seva tasca cinematogràfica es va iniciar el 1958, com a assistent de Fritz Lang. A partir del 1960 va començar a dirigir i produir curtmetratges. El 1962 va ser un dels promotors del Manifest d’Oberhausen, una cèlebre reacció de diversos directors joves contra el cinema alemany precedent. El 1963 va fundar la seva pròpia productora: Kairos-Film. Amb el seu primer llargmetratge, Abschied von gestern (“Adéu a l’ahir”, 1966), el seu nom es va convertir per a la crítica en un referent del cinema d’autor dins el Nou Cinema Alemany.

dates
1 de març 2004 – 24 de març 2004
preu
Abonament 100 sessions, 66 € / Abonament 20 sessions, 33 € / Entrada 1 sessió, 2,70 € / Carnet jove, jubilats, desocupats i sessió infantil, 2 €.
títol
Alexander Kluge
dates
1 de març 2004 – 24 de març 2004
títol
Alexander Kluge
preu
Abonament 100 sessions, 66 € / Abonament 20 sessions, 33 € / Entrada 1 sessió, 2,70 € / Carnet jove, jubilats, desocupats i sessió infantil, 2 €.
programa
0 activitats