Alex Mendizabal @ Tabakalera, Donostia. 2015/09/11-12
Activitat

Alex Mendizabal i Judy Dunaway

Lorem Ipsum
en curs
Alex Mendizabal @ Tabakalera, Donostia. 2015/09/11-12

ALEX MENDIZABAL
La pràctica d’Alex Mendizabal es caracteritza per la construcció d’instruments i l’espacialització sonora i sovint adopta formes inusuals, com els films cecs, els concerts en moviment o la música subaquàtica. Fa trenta anys que aquest músic i compositor donostiarra establert a Roma investiga diversos àmbits de la música i el so. Les seves propostes van des de la música per a orquestra fins a experiments amb notació gràfica, partitures que no arriben a un segon de durada o concerts per a moviments geològics. Explica que el 1996 va decidir deixar de compondre per dedicar-se a construir instruments i incorporar l’espai i la reflexió sobre l’escolta com a coordenades bàsiques de les seves propostes.

En aquesta ocasió, Mendizabal ocuparà l’atri del museu amb globus, sabó, cigrons i la intersecció sonora que provoca el seu creuament. Coincidint amb les festes del Raval, la seva instal·lació es podrà visitar gratuïtament durant tot el dia.

*La instal·lació d’Alex Mendizabal es podrá visitar gratuïtament durant tot el dia en horari del museu.

JUDY DUNAWAY
Judy Dunaway va començar a experimentar amb globus inspirada per John Cage i influenciada pel moviment Fluxus, la improvisació lliure i altres avantguardes. La crisi de la sida de principis dels vuitanta la va portar a explorar sense inhibició l’extraordinària paleta sonora que obre la inadvertida qualitat conductora de so del làtex inflat. Un posicionament polític i corporal que ha esdevingut la seva signatura, com ella mateixa apunta en el seu manifest online: «La meva feina no sorgeix del buit. Crear un gran corpus d’obres per a globus m’ha permès desenvolupar un vocabulari fora de l’opressiu llegat clàssic. Ha elevat un element ordinari i mundà a la condició d’Art en majúscula. En la meva música he fetitxitzat aquesta joguina simple i barata, de la mateixa manera que els compositors influïts per la música europea occidental han fetitxitzat durant segles el violí. En una època en la qual els avenços en la lluita de la dona pel control del seu propi cos es troben amenaçats, m’acompanyo d’un instrument musical que expressa sensualitat, sexualitat i humanitat sense inhibicions.

La intervenció de Dunaway s’articula en dos temps: una actuació en solitari amb projeccions preparades específicament per a aquesta ocasió i una simfonia de globus amb el públic.


Judy Dunaway – Hommage à Kenneth Noland

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
13 de juliol 2017
horari
20.30 h
títol
Alex Mendizabal i Judy Dunaway
dates
13 de juliol 2017
títol
Alex Mendizabal i Judy Dunaway
horari
20.30 h
programa
0 activitats