María Ruido,
Activitat

Ajuda mútua en la societat del malestar

Seminari Pei Obert
María Ruido, "Estado de Malestar (malestar_exhuberancia_anomalía)", (2018)

Els malestars contemporanis són col·lectius, fins i tot massius, encara que la seva força destructiva té les arrels en l’individualisme. Les subjectivitats aïllades són la condició del malestar psíquic i físic que afligeix les societats contemporànies. Depressió, ansietat, addiccions, malalties de cansament i sensibilitat… Però també la manera de viure la malaltia crònica, la discapacitat o simplement l’envelliment: tots aquests fenòmens ens situen ‒com a individus‒ davant del límit de nosaltres mateixos.

NOTA: Aquest seminari es desenvolupa en el marc del Programa d’Estudis Independents del MACBA.

Al seminari Ajuda mútua abordarem l’altra banda de la situació contemporània: els processos col·lectius en què l’ajuda mútua se situa en el centre de l’existència, la resistència i la dissidència. El 1902, Kropotkin va afirmar que l’ajuda mútua era un factor de vida, en la continuïtat entre el món animal i el món humà. No era un ideal: era una condició per a la vida. Un segle després, la competitivitat no fa sinó emmalaltir-nos, però l’ajuda mútua continua teixint altres cossos i altres desitjos.

Dirigit per Marina Garcés, amb la participació d’Almudena Alameda Cuesta, Belén Gopegui, Ingrid Guardiola, Santiago López Petit, Antonio Madrid Pérez, Laia Manonelles, Asun Pié Balaguer, Noelia Pena, María Ruido i Marta Sanz, entre d’altres.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
30 de maig 2019 – 1 de juny 2019
títol
Ajuda mútua en la societat del malestar
dates
30 de maig 2019 – 1 de juny 2019
títol
Ajuda mútua en la societat del malestar
programa
0 activitats