Apadrina con el IE Elisabets, curso 22-23. @AnnaFàbrega
Activitat
Els dilluns, del 8 d’abril al 17 de juny de 2024 (excepte el 20 de maig)

Afectes secundaris

Programa Art Gran
Projecte Apadrina amb l’IE Elisabets i el Casal de Gent Gran Josep Trueta. Curs 2022-2023. @Anna Fàbrega

Programa Art Gran

Afectes secundaris és una trobada setmanal en la qual un grup de persones grans visitaran el MACBA, on descobriran, experimentaran, es faran mil i una preguntes que no han de dur necessàriament a entendre-hi res, allargaran el temps i escurçaran distàncies: entre diversos punts de la ciutat, entre formes d’art, entre generacions, entre opinions, entre records, entre emocions, entre solituds acompanyades.

En els últims temps, és habitual preguntar-se si l’art pot tenir efectes beneficiosos per a la salut de les persones. La pregunta queda oberta. El que és segur, però, és que visitar un museu d’art contemporani pot tenir importants efectes secundaris. Alguns de ben curiosos. Per exemple, agitació de la imaginació, afectacions en la visió (percepció d’objectes estranys i en llocs insospitats), alteracions en la conducta (xiuxiuejar paraules a un cub de metacrilat), increment de la curiositat, assoliment d’estats de relaxació o, cosa encara més estranya, moltes ganes de tornar a un museu d’art contemporani.

Aquesta activitat sorgeix en el marc del programa Art Gran, impulsat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona, un projecte pilot de recerca i intervenció sobre art, salut i persones grans en situació de solitud.

A càrrec de Guillem Martí.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
Els dilluns, del 8 d’abril al 17 de juny de 2024 (excepte el 20 de maig)
horari
10:00 h
preu
Gratuït. Places exhaurides
títol
Afectes secundaris
idioma
Català i castellà
participant
Guillem Martí
Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona (UB). Coordinador de recerca de la Càtedra ETHOS de la Universitat Ramon Llull (URL) i professor associat d’Ètica aplicada a l’educació social a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Des del 2007 treballa en l’àmbit de l’accessibilitat, participant en diverses investigacions i projectes sobre accessibilitat a la cultura i la comunicació, i també en oportunitats d’ocupació per a persones amb discapacitat. És col·laborador en projectes d’educació i accessibilitat del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).
llegir-ne més
Afectes secundaris
1 artistes
En col·laboració amb
contacte
SI TENS CAP CONSULTA NO DUBTIS EN POSAR-TE A CONTACTE AMB NOSALTRES.