365 dies de feina invisible
Activitat

365 dies de feina invisible

365 dies de feina invisible

Coincidint amb la recent publicació de 365 Days of Invisible Work (365 dies de feina invisible), coeditada per Werker, Casco i Spector Books, el MACBA acull a l’atri del museu la Taula en Defensa dels Drets de les Treballadores de la Llar, de la Neteja, Discontínues i Cuidadores, per a una tarda reivindicativa i festiva amb performances, càtering solidari i Bilderkritik o crítica d’imatges.

365 Days of Invisible Work conté 365 imatges recopilades i compilades per la xarxa Domestic Worker Photographer Network. Els membres d’aquesta xarxa internacional es van fotografiar ells mateixos i altres persones com jardiners, rentaplats, treballadors domèstics, mares, becaris, artistes i immigrants (il·legals), a fi de generar una representació col·lectiva i política de l’espai domèstic. L’obra presenta una visió crítica del treball domèstic i de la llar a través dels ulls de fotògrafs aficionats contemporanis.

365 Days of Invisible Work constitueix la tercera edició de la sèrie Werker Magazine iniciada pels fundadors del Werker Collective, Marc Roig Blesa i Rogier Delfos. Va ser concebuda com a part de The Grand Domestic Revolution, un projecte d’«investigació viscuda» de Casco – Office for Art, Design and Theory d’Utrecht, que es va desenvolupar entre 2009 i 2012. La pràctica del Werker Collective està inspirada pel moviment de la fotografia obrera dels anys vint i trenta. Lluny de tenir un enfocament retòric, busca maneres de reactivar les metodologies de treball del moviment, basades en l’autorepresentació, l’autoedició, l’anàlisi d’imatges i els processos d’aprenentatge col·lectiu.

Jornada de visibilització i dignificació del treball domèstic, reproductiu i de cura, organitzada pel Werker Collective amb Sindihogar, Mujeres Pa’lante, Las Libélulas i el col·lectiu Mujeres Migradas y Diversas.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
16 de desembre 2017
horari
17 h
títol
365 dies de feina invisible
dates
16 de desembre 2017
títol
365 dies de feina invisible
horari
17 h
participant
Werker Collective
Amsterdam
2009
365 dies de feina invisible
1 artistes
programa
0 activitats