Rosa Barba 'Let Me See It', 2009
Activitat

21 Personae

Trobades
en curs
Rosa Barba 'Let Me See It', 2009

El programa 21 Personae proposa un seguit de trobades amb persones, llocs i col·lectius de Barcelona que, en conjunt, pretenen transformar el sentit i la intensitat de la nostra experiència de la ciutat. Així mateix, és una investigació sobre «formes de trobada», sobre maneres de viure i de fer conjuntament a la ciutat. El programa es desenvoluparà entre novembre de 2018 i març de 2019, a un ritme d’una trobada per setmana.

A Barcelona, 21 Personae amplia el pols curatorial de l’exposició Al descobert o d’amagat activant maneres de detecció de terrenys movedissos, sediments disposicionals i potents escenaris de vida a la ciutat. Un grup de participants del Programa d’Estudis Independents del MACBA ha creat una Barcelona específica, expressada als carrers, places i espais públics i entre els secrets públics.

S’invoca un ventall de personae: rols, llocs, càrrecs, pràctiques, persones, ports i monuments. Ens trobem amb habitants permanents, passavolants, viatgers, éssers que reviuen al vespre, a mitjanit, a l’hora de la migdiada o a l’alba; éssers que recorren constel·lacions fluides a través d’espais reals, hàbitats desitjats i ciutats imaginàries.

Junts aconsegueixen activar una cosa semblant a l’«efecte seguici» (concepte molt debatut en la farmacologia terapèutica en relació amb el cànnabis), segons el qual els components actuen molt millor en un camp relacional d’interacció i combinació amb d’altres que no pas de manera aïllada. En la natura, no hi ha res que actuï en estat pur.

Direcció del projecte: Raqs Media Collective, amb la col·laboració d’Aimar Arriola.
Comitè organitzador (PEI – Programa d’Estudis Independents 2017-2018): Héctor Acuña, Laura Arensburg, Emil Becerril, Marianne Blanco, Ricardo Cárdenas, Itxaso Corral, Vatiu Nicolás Koralsky, Julieta Obiols, Christina Schultz i Laura Valencia.

21 Personae a Barcelona és una recensió de 51 Personae presentat a la Biennal de Xangai el 2016. Recensió és un terme filològic que acompanya el nostre pensament des de fa més de dues dècades: des del desenvolupament de programari de codi obert fins a la pedagogia i la producció cultural a la xarxa. A parer nostre, les recensions són iteracions no rivals. El procés iteratiu elimina la plantilla i s’obre a les vicissituds d’un espai, inventa protocols d’investigació. Les trobades es generen a partir de debats específics, dels dubtes i preguntes dels protagonistes, així com de la constel·lació que desenvolupa el mateix procés.

La recensió de Barcelona, amb 21 personae, durarà uns quants mesos. S’ha dedicat –i ho continuarà fent– a explorar, inventar i improvisar protocols d’acollida i invitació. Tal com ho veiem nosaltres, constitueix un espai de potencialitat, ple d’altes tensions i remolins, que accepta improbabilitats i anticipa epifanies.

Raqs Media Collective

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
6 de novembre 2018 – 27 de març 2019
documents
títol
21 Personae
participants
programa
0 activitats
galeria d’imatges
1 imatges
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.
OBRA TITLE
OBRA TITLE
yyyy-YYYY
ARTIST NAME
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.