Activitats categoria

365 dies de feina invisible

16 des. 2017

17 h

365 dies de feina invisible

365 dies de feina invisible

Coincidint amb la recent publicació de 365 Days of Invisible Work (365 dies de feina invisible), coeditada per Werker, Casco i Spector Books, el MACBA acull a l’atri del museu la Taula en Defensa dels Drets de les Treballadores de la Llar, de la Neteja, Discontínues i Cuidadores, per a una tarda reivindicativa i festiva amb performances, càtering solidari i Bilderkritik o crítica d’imatges.

365 Days of Invisible Work conté 365 imatges recopilades i compilades per la xarxa Domestic Worker Photographer Network. Els membres d’aquesta xarxa internacional es van fotografiar ells mateixos i altres persones com jardiners, rentaplats, treballadors domèstics, mares, becaris, artistes i immigrants (il·legals), a fi de generar una representació col·lectiva i política de l’espai domèstic. L’obra presenta una visió crítica del treball domèstic i de la llar a través dels ulls de fotògrafs aficionats contemporanis.

365 Days of Invisible Work constitueix la tercera edició de la sèrie Werker Magazine iniciada pels fundadors del Werker Collective, Marc Roig Blesa i Rogier Delfos. Va ser concebuda com a part de The Grand Domestic Revolution, un projecte d’«investigació viscuda» de Casco - Office for Art, Design and Theory d’Utrecht, que es va desenvolupar entre 2009 i 2012. La pràctica del Werker Collective està inspirada pel moviment de la fotografia obrera dels anys vint i trenta. Lluny de tenir un enfocament retòric, busca maneres de reactivar les metodologies de treball del moviment, basades en l’autorepresentació, l’autoedició, l’anàlisi d’imatges i els processos d’aprenentatge col·lectiu.

Jornada de visibilització i dignificació del treball domèstic, reproductiu i de cura, organitzada pel Werker Collective amb Sindihogar, Mujeres Pa'lante, Las Libélulas i el col·lectiu Mujeres Migradas y Diversas.

Programa

DISSABTE 16 DE DESEMBRE DE 2017, 17 h
Lloc:
Atri del museu

Entrada Gratuita.

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.