Biblioteca

La Biblioteca del MACBA conserva una col·lecció de llibres, revistes i altres recursos audiovisuals i documentals sobre art i cultura contemporanis amb el fi de donar suport a la investigació i la creació, i de compartir amb el públic el coneixement entorn de les pràctiques artístiques contemporànies. 

La Biblioteca aplega catàlegs, llibres d’assaig, publicacions periòdiques, documents audiovisuals i material de difusió sobre artistes, entitats, etc. A la secció de reserva es destinen aquelles publicacions que requereixen condicions de consulta restringides, ja sigui per les seves característiques físiques ‒com en el cas dels fotollibres i les publicacions de formats especials, per exemple‒ o bé per la seva raresa, com passa amb certs catàlegs d’exposició o amb primeres edicions de publicacions de rellevància històrica. Igualment, la Biblioteca facilita l’accés dels usuaris a bases de dades especialitzades de consulta en línia.  Per conèixer els fons de la Biblioteca pots consultar el catàleg en línia, que està integrat en el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC)
Repositori digital
3 resultats
Localització i horaris
Localització i horaris
Biblioteca
Plaça dels àngels, 8, 08001, Barcelona, Espanya
Com arribar?
  • Dilluns, dimarts, dimecres i dijous
    • 10:00 – 19:00
  • Divendres, dissabte i diumenge
    • Tancat
servei de préstec
servei de préstec
La Biblioteca ofereix el servei de préstec d’una selecció de llibres posteriors al 1995. Per fer ús del servei has d’omplir el formulari d’alta  on hauràs d’acceptar la normativa de préstec. Si ja tens el carnet del CED i vols utilitzar el servei de préstec, simplement has de renovar-lo amb aquest formulari
desiderata
Si vols proposar l’adquisició d’algun llibre o revista, o un altre tipus de material per a la Biblioteca, emplena el formulari següent. Estudiarem el teu suggeriment i et respondrem tan aviat com sigui possible.
Compra de publicacions
Les preguntes més habituals que es fan les persones sobre la biblioteca i que et poden ajudar a resoldre els teus dubtes
preguntes freqüents

La Biblioteca aplega una extensa col·lecció de revistes, seleccionades per la qualitat, l’interès i el potencial per compondre un panorama de l’activitat artística a través de diferents àmbits geogràfics i temàtics. Els continguts que tracten, com els formats respectius, són molt diversos: investigació artística, fotografia, performance, restauració, gènere, història de les exposicions, art sonor, ficció literària, etc. Entre els 1.900 títols disponibles aproximadament, més de 200 corresponen a revistes i fanzíns amb subscripció activa, publicats per universitats, museus, editorials, col·lectius i artistes independents. El fons històric restant creix també constantment, gràcies a les donacions de particulars i a les adquisicions del Centre d’Estudis i Documentació MACBA, dirigides a completar el fons amb els títols de més rellevància.

El Centre d’Estudis i Documentació MACBA manté un programa d’intercanvi de publicacions molt actiu, del qual formen part institucions i entitats independents de tot el món. Entre aquests ens, a més d’un gran nombre d’institucions especialitzades en pràctiques artístiques contemporànies, hi ha molts centres autogestionats per artistes i altres col·lectius impulsors de la investigació artística, les publicacions dels quals acostumen a circular fora dels canals comercials més habituals.

La Biblioteca agraeix la donació de llibres i d’altres materials sobre la seva especialitat, sempre que no estiguin duplicats al fons. Si vols fer una donació o obtenir més informació, escriu-nos a biblioteca@macba.cat i especifica’ns l’objecte de la teva donació.

L’accés a la Biblioteca és públic i gratuït per a qualsevol persona interessada en l’art i la cultura contemporanis. Tanmateix, et recomanem la lectura de la normativa que regeix l’accés i l’ús dels espais del Centre d’Estudis i Documentació MACBA. No cal que demanis cita. El primer cop que visitis la Biblioteca, hauràs de presentar el DNI o el passaport al taulell de la planta baixa del Centre d’Estudis i Documentació i a la sala de lectura podràs obtenir el carnet de la Biblioteca de forma gratuïta. També hi pots accedir amb el carnet d’Amics del MACBA.

Com a norma general, pots copiar (mitjançant fotocòpia en blanc i negre o color, escàner o fotografia digital) seleccions dels materials pertanyents a la Biblioteca que estiguin en bon estat de conservació, sempre que el procés de còpia no afecti l’estat d’aquests materials i que les còpies obtingudes tinguin com a finalitat la investigació i l’estudi acadèmic, segons el que estableix la legislació vigent sobre la propietat intel·lectual. La fotocopiadora és d’autoservei i funciona amb monedes, però no torna canvi. A la sala de reprografia hi ha una màquina que canvia bitllets per monedes. No és permès de fotocopiar els documents de la reserva bibliogràfica ni tampoc els de l’Arxiu. En aquests casos es pot utilitzar la fotografia digital com a mitjà de reproducció. La Biblioteca ofereix també un servei d’obtenció de documents d’altres biblioteques. Pots consultar les tarifes del servei de reprografia i obtenció de documents.

Les institucions educatives i els col·lectius professionals poden sol·licitar una visita en grup per conèixer l’espai i els serveis de la Biblioteca escrivint a biblioteca@macba.cat.

El Centre d’Estudis i Documentació ofereix connexió wifi. Per accedir a la xarxa cal el nom d’usuari i la contrasenya, que pots sol·licitar al taulell de la Biblioteca.
Contacte
Per més informació pots contactar ab nosaltres a través dels següents enllaços.