Activitats Secundària i batxillerat

Els secrets de la restauració

Batxillerats Científics i/o Artístics

13 juny 2016 al 21 juny 2017

Els secrets de la conservació

Els secrets de la conservació

Quina és la tasca dels conservadors - restauradors? En què consisteix la conservació preventiva? Quins són els criteris de conservació i restauració de l’art contemporani?

Amb l’acompanyament d’un educador i d’un conservador-restaurador, aquesta visita és un espai de conversa i diàleg al voltant d’alguns dels aspectes menys coneguts de les obres de la Col·lecció MACBA.

L’itinerari no pretén explicar de manera exhaustiva totes les obres exposades, sinó mostrar-ne una selecció que permeti descobrir les particularitats i les problemàtiques a les quals ha de fer front l’equip de conservació i restauració. Aprendrem que hi ha especialistes en obres sobre paper, sobre tela, i en objectes, media art o en instal·lacions, professionals que procuren evitar el deteriorament de les obres i de les peces basades en les noves tecnologies electròniques i digitals.

Com es conserva l’art efímer? Com es pot alentir un procés de degradació quan l’artista no vol que s’intervingui en l’obra? Quin ha estat el procés d’instal·lació d’una obra per tal que el públic la pugui apreciar tal com es mostra? El fet de desemmascarar les relacions entre obra, creador i museu incita al debat col·lectiu, obert i des d’un altre punt de vista.

Programa

HORARI DE LA VISITA: DE DILLUNS A DIVENDRES, MATÍ I TARDA (EXCEPTE DIMARTS). La visita es fa amb un educador i un restaurador del MACBA.
Lloc: Sales del museu
Durada de l'activitat: 90 min
Preu per grup/classe: 80 €

Inscripció

Cal fer la reserva amb antelació enviant el formulari de sol·licitud de visita que trobareu a continuació. També podeu trucar al 93 412 14 13 o enviar un correu electrònic a educacio@macba.cat

Nivell escolar

Visites guiades, hora preferent de visita


L'enviament de la butlleta no implica la reserva de plaça. Se us confirmarà per correu electrònic.

Conforme a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, i a la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de dades espanyola, us informem que les vostres dades seran incloses en la nostra base de dades amb l'únic objectiu d'oferir-vos les notícies del MACBA. Sempre que ho desitgeu podeu accedir a les vostres dades, modificar-les o donar-les de baixa. El MACBA es compromet a no compartir amb cap altre entitat o organització les dades dels seus subscriptors, ni fer un ús comercial de les mateixes.

Contacte

Telèfon d'atenció per a grups i programes educatius 93 412 14 13
educacio@macba.cat

Informació per al visitant

FormulariCal fer la reserva amb antelació enviant el formulari de sol·licitud de visita.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Exposicions

Recorreguts

Àudios

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.