Activitats Visites guiades

«Baldessari vist per... »

24 feb. al 07 abr. 2010

John Baldessari

John Baldessari "Portrait: (self) # as Control + 11 Alterations by Retouching and Airbrushing", 1974

Sales del Museu. Accés amb l’entrada al Museu. 30 places

Visites a l'exposició John Baldessari. Pura bellesa

«Baldessari vist per…» convida a descobrir la retrospectiva John Baldessari. Pura bellesa a través dels ulls de cinc visitants seleccionats, que oferiran la seva tria personal d'obres de l'exposició i els comentaris i reflexions que aquestes obres els susciten. Els visitants han estat escollits tenint en compte les possibilitats que presenta l'obra de Baldessari de ser llegida no sols des del camp de l'art, sinó també des d'altres camps afins.

Programa

Dimecres 17 de febrer, 18 h
Ester Partegàs, artista


Ester Partegàs (La Garriga, 1972) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i la Hochschule der Künste de Berlín, i des del 1997 treballa permanentment a Brooklyn, Nova York. Ha realitzat nombroses exposicions individuals, a Espanya i a l'estranger, entre elles Els somnis són més poderosos que els malsons i viceversa (Centre d'Art Santa Mònica, Barcelona, 2003), Barricades (Galería Helga de Alvear, Madrid, 2005, i Galeria NoguerasBlanchard, Barcelona, 2004), Grasses saturades (Foxy Production, Nova York, 2006, i Galeria NoguerasBlanchard, Barcelona, 2007), i Invasores (MNCARS, Madrid, 2008). També ha participat a moltes exposicions col·lectives. La seva obra multidisciplinar reflexiona sobre els models culturals i estètics de la societat de consum, sovint a partir dels materials residuals que aquesta produeix.


Dimecres 24 de febrer, 19 h
David Armengol, comissari i educador


David Armengol (Barcelona, 1974) és comissari i educador. Com a comissari ha treballat de manera especial qüestions relacionades amb la recepció dels projectes expositius. Ha comissariat amb Cristian Añó el projecte UMPA. Unitat Mòbil de Préstec d'Art, i amb Martí Manen ha concebut exposicions i projectes relacionats amb la presència del so en el context artístic, com Cartografies, Sons secundaris, Ocupacions sonores i Sound and Me. Com a educador ha col·laborat amb projectes educatius d'art contemporani a la Fundació "la Caixa", la Diputació de Barcelona i el MACBA. El 2008 va comissariar a l'Espai Montcada del CaixaFòrum el cicle d'exposicions "Eufòria. Casos d'optimisme extrem" i de 2007 a 2009 el cicle "Obsessions. Exemples de redundància i persistència cíclica" a l'Aparador del Museu Joan Abelló de Mollet del Vallès. Recentement ha comissariat a la galeria mas Art l'exposició La Liberación cómica. Des de 2007 forma part de l'equip gestor del Concurs d'Arts Visuals Premi Miquel Casablancas i durant 2009 i 2010 de la Comissió de Programes d'Hangar-Centre de Producció d'Arts Visuals de Barcelona.

Dimecres 10 de març, 19 h
Montse Badia, crítica i comissària


Montse Badia (Barcelona, 1965) és crítica d'art i comissària. Ha col·laborat a diverses publicacions especialitzades com Transversal, arts.zin, Untitled (Londres), Nu: The Nordic Art Review (Estocolm) i Tema Celeste (Milà). Ha comissariat exposicions a De Appel Foundation (Amsterdam), Apex Art (Nova York), Künstlerhaus Bethanien (Berlín), Fundació Joan Miró i Fundació "la Caixa" (Barcelona). Ha estat comissària associada a l'Espai 13 de la Fundació Miró i al Centre d'Art Santa Mònica, i també co-directora de la publicació digital a-desk (www.a-desk.org) i directora artística de la col·lecció d'art contemporani Cal Cego (www.calcego.com).


Dimecres 24 de març, 19 h
Octavi Rofes, antropòleg i subdirector de l'Escola Eina


Octavi Rofes (Barcelona, 1967), és antropòleg, i ha orientat el seu estudi vers relació entre les pràctiques artístiques contemporànies i la construcció d'identitats culturals. És professor de teoria de l'art i el disseny a Eina, Escola de Disseny i Art (centre universitari adscrit a la UAB), i professor associat d'antropologia a la Facultat d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. Recentment ha publicat: "Poéticas sociales y espacio de tránsito: El viaje en bus turístico como una de las Bellas Artes" a Versiones. Revista de Arte, Teorías y Cultura Visual Contemporáneas, núm. 2, 2009. i "La llar humil: arquitectura domèstica i imaginari moral noucentista" a Antoni Marí (Ed.) La imaginació noucentista (Barcelona: Angle, 2009).

Dimecres 7 d'abril, 19 h
Toni Segarra, publicista (agencia S,C,F,P,)


Toni Segarra (Barcelona, 1962) és publicista i des del 1996 és un dels socis fundadors de l'agència *S,C,P,F… , on fa de director creatiu. Abans havia estat director creatiu de l'agències Contrapunto, Casadevall SPR i Delvico Bates. Ha estat responsable d'algunes de les campanyes més populars dels últims deu anys per a clients com BMW, Ikea, Nokia o Vueling. El seu treball ha rebut molts premis i reconeixements a festivals nacionals i internacionals, entre els quals el Gran Premi del Festival de Cannes, els Lleons d'or, plata i bronze, el Gran Premi del Festival de Nova York, el del FIAP i el de San Sebastià.

Inscripció

Sales del Museu. Accés amb l’entrada al Museu. 30 places

Sense inscripció prèvia

Contacte

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics@macba.cat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Exposicions

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.