Audio

Walter Benjamin llegit/usat per César Rendueles

César Rendueles

09 feb. 2015
Categoria
Conferències i debats

Aquesta conferència s'enmarca dins del curs "Biblioteca Oberta. Curs d'introducció al pensament contemporani. Primera Part".

La repercussió del pensament de Walter Benjamin transcendeix els cercles habituals de la reflexió filosòfica. Els seus escrits són citats amb entusiasme per artistes visuals, sociòlegs, arquitectes, cineastes, escriptors o activistes. En aquesta recepció tan àmplia hi ha tingut un paper essencial una avaluació molt positiva de la seva contribució a la teoria política. Els escrits de Benjamin desenvolupen una crítica molt original del capitalisme i n’exploren les possibilitats de transformació. Suggereixen l’existència d’alternatives socials vivificants i factibles i, d’aquesta manera, proposen eines intel·lectuals per superar l’oclusió contemporània del camp polític. En quina mesura aquest diagnòstic és encertat? És l’obra de Walter Benjamin una eina adequada per comprendre i criticar el capitalisme postmodern?

César Rendueles (1975) va créixer a Gijón però viu des de fa gairebé vint anys a Madrid. És doctor en filosofia i treballa de professor a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UCM. Cofundador del col·lectiu d’intervenció cultural Ladinamo, durant vuit anys es va encarregar de la coordinació cultural del Círculo de Bellas Artes de Madrid. Ha editat textos clàssics de Karl Marx, Walter Benjamin, Karl Polanyi o Jeremy Bentham. El 2013 va publicar Sociofobia. El cambio político en la era de la utopía digital.

Continguts relacionats

Documents

Àudios

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.