Activitats Cine i vídeo

Entorn a Hydra Decapita II

07 abr. al 21 maig 2011

The Otolith Group

The Otolith Group "Hydra Decapita", 2010 (fotograma)

Auditori MACBA. Entrada gratuïta. Aforament limitat. Amb traducció simultània.

Projecció i debat

La sessió inclou un debat que servirà per introduir i contextualitzar les idees i la pràctica de The Otolith Group amb motiu de la presentació de la investigació que aquest col·lectiu ha realitzat per a la segona part de la trilogia Hydra Decapita (títol provisional), la producció de la qual anirà a càrrec del MACBA. A més dels dos integrants del grup, Anjalika Sagar i Kodwo Eshun, comptarem amb la presència de l'historiador Marcus Rediker, professor d'Història de la Universitat de Pittsburgh. Rediker és autor de Between the Devil and the Deep Blue Sea, i coautor de The Many-Headed Hydra: Sailors, Slaves, Commoners i Hidden History of the Revolutionary Atlantic –aquesta darrera obra va guanyar l'International Labour History Association Book Prize el 2001. Viu a Pittsburgh (Pennsilvània) i actualment treballa sobre la història dels vaixells d'esclaus. El debat el moderarà Alex Farquharson, director del Nottingham Contemporary.

La sessió explora el marc conceptual en que coincideixen la peça de The Otolith Group i la exposició Hidrarquia (produïda i presentada pel Festival LOOP en col·laboració amb el Museu Marítim) i més concretament, l'abstracció del capitalisme financer per explorar-ne les correspondències amb la revolució des de sota a l'Atlàntic Negre.

Debat a càrrec d'Anjalika Sagar, Kodwo Eshun i Marcus Rediker.

Programa

Dissabte 21 maig, de 10.30 a 14 h

10.30h Marcus Rediker
En aquesta conferència l'historiador, escriptor i activista Marcus Rediker explorarà la història de les lluites socials en el mar en l'època del tràfic d'esclaus transatlàntics, com es va articular en La hidra de la revolució: mariners, esclaus i camperols en la història oculta de l'Atlántico (Editorial Crítica, 2005). Usarà aquesta via històrica para com un punt de partida per reflexionar sobre la pel·lícula Hydra Decapita de The Otolith Group, tractant els temes de violència i opressió, resistència i emancipació, crisi i memòria.

11.30h The Otolith Group
The Otolith Group presentarà una sèrie d'especulacions sobre qüestions de hydropolitica i hydroestètica que emergeixen de Hydra Decapita (2010), la primera peça dins de la seva nova trilogia. Aquestes especulacions constitueixen un inventari parcial de les preocupacions i obsessions que ocupen el treball del col·lectiu i continuan a alimentar les seves fascinacions: un nombre no-identificat d'aquestes inquietuds han inspirat i continuan inspirant, de manera obliqua, les formes de pensament del treball per venir.z

12.30h Taula rodona
Amb Marcus Rediker i el Otolith Group, moderada per Alex Farquharson (director de Nottingham Contemporary)

Contacte

Programes públics MACBA
Tel: 93 412 14 13 / programespublics@macba.cat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.