Activitats Infantil i primària

A través del mirall

Visita taller a la Col·lecció. De 3r a 6è de primària i educació especial

11 oct. 2017 al 22 juny 2018

Michelangelo Pistoletto

Michelangelo Pistoletto "Architettura dello Specchio", 1990. Foto: Rocco Ricci

Una biblioteca sense llibres, un quadre que és un mirall, una pel·lícula sense imatges o una pintura feta a partir de la destrucció del llenç són només algunes de les propostes artístiques que es presenten a Col·lecció MACBA. Sota la superfície. Es tracta d'una oportunitat per endinsar-nos com a alumnes de primària en els significats de veure, mirar i ocultar.

A partir de l'exploració sensorial de l'exposició i l'aproximació a algunes de les obres, pensarem com en el procés de descobrir el món cal sempre mirar dues vegades per veure. Com a novetat, en aquest curs escolar convertirem el museu en un gran taller en el qual podrem fer un recorregut basat en microaccions; passarem per obres que exploren diversos formats i experimentarem amb les estratègies creatives dels artistes.

A través del mirall fa referència a algunes de les obres que hi haurà a l'exposició, com Architettura dello Specchio (1990) de Michelangelo Pistoletto o Mirror Piece (1965) d'Art and Language. El mirall evoca el món de fantasia de Lewis Carroll, però també el de la poeta Maria Mercè Marçal. I sobretot activa la mirada i la recerca que travessa aquests tallers, en els quals emmarcarem trossos de la realitat per resignificar-los en els nostres mons. Explorarem el museu i les sales d'exposició com a llocs on només mirem i rebem coneixement, sinó com a espais flexibles i amb possibilitats creatives desconegudes.

Programa

DEL 11 D'OCTUBRE DEL 2017 AL 22 DE JUNY DEL 2018
Horari: de dilluns a divendres (excepte els dimarts), matins. A les 9.30 o a les 12 h
Durada de l’activitat: 2 hores
Lloc: sales del museu
Preu per grup/classe: 80 €
Apunts sobre l'activitat: Voleu saber què farem o quins són els objectius? Feu clic aquí. Si voleu conéixer les accions a realitzar abans de la visita, proposades per a Escoles d’Educació Especial feu clic aquí.

Inscripció

Cal fer reserva prèvia enviant un correu electrònic a: educacio@macba.cat o bé trucant al 93 412 14 13.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.