Fons de la Col·lecció

Sobre Fons de la Col·lecció

Des de l’abstracció matèrica dels anys cinquanta, la Col·lecció evoluciona cap al pop europeu, les avantguardes dels anys seixanta i setanta, la centralitat de la paraula i l’experiència poètica, el retorn de la figuració fotogràfica i l’escultura ...

Obres destacades

 • Intersecció de pluja d'Àngels Ribé (1969)Una "idea artística" només pot comunicar-se mitjançant una "peça artística". I justament aquest "element artístic i la seva comunicació subconscient" és el que més m'interessa.

  Angels Ribé, 1976

  Categoria / Autor:
  Data:
 • "If You See Something..." de Krzysztof WodiczkoKrzysztof Wodiczko continua la reflexió iniciada fa temps sobre la marginalització i el temor perpetu de la societat a «l'estranger», i focalitza l'interès, en aquest cas, en la defensa de les llibertats individuals.

  Categoria / Autor:
  Data:
 • "Experiències i Transformacions" de Jordi BenitoLes Experiències i Transformacions de Jordi Benito consistien en diferents accions d’experimentació amb els materials a partir d’accions senzilles del cos com bufar, mullar o trepitjar.

  Categoria / Autor:
  Data:
 • FONS ÀUDIO Francesc AbadFrancesc Abad planteja un recorregut per la història de l'art espanyol i català de les últimes quatre dècades, a través de l'anàlisi de les seves obres presents en la Col·lecció MACBA.

  Categoria / Autor:
  Data:
 • "Eye / Machine" de Harun Farocki A la trilogia Eye / Machine (Ull / Màquina), Farocki aborda la tecnologia de la guerra i de com aquesta tecnologia visual penetra en la vida civil.

  Categoria / Autor:
  Data:
 • FONS AUDIO Esther FerrerL'obra d'Esther Ferrer (Sant Sebastià, 1937) es caracteritza per un minimalisme metòdic, en el qual els objectes quotidians i el seu propi cos es converteixen en els elements principals.

  Categoria / Autor:
  Data: