al

Laboratori d'artistes es planteja com un espai d'experimentació al voltant del projecte POSTDATA. Correspondències d’artista a l’escola, un dispositiu d’arts mòbils inspirat en el moviment d’art postal, també anomenat mail art o art de correspondència, que pretén fer arribar propostes d’artistes contemporanis a l’escola des del museu.

Es tracta d'un laboratori que obre un espai de col·laboració entre artistes i professors per participar en els processos de creació i en la reflexió sobre la potencialitat d'introduir l'art a l'escola sense domesticar-lo. Ens situarem col·lectivament en un espai que tensa els límits, conviu amb la incertesa, la sorpresa i l'estranyament, i examina qüestions de l'art que aporten noves tècniques i metodologies d'aprenentatge a l'aula.

Després d'haver treballat l'estiu passat amb David Bestué, Luz Broto i Tere Recarens al voltant del desig i el límit, la decisió col·lectiva o la resignificació de la quotidianitat, en aquesta segona edició convidem Cris Blanco i Enric Farrés Duran a descol·locar-nos novament amb les seves pràctiques artístiques.

Biografies
Cris Blanco dirigeix i interpreta les seves peces escèniques des de 2003. La barreja de gèneres escènics, la música en directe, els trucs a la vista, la transformació de codis i objectes, el que està fet a mà i la visibilització de l’aparell teatral són aspectes que formen part del seu treball. Entre les seves peces destaquen cUADRADO_fLECHA_pERSONA qUE cORRE(2004), Ciencia-ficción(2010), El agitador vórtex (2014) i Bad Translation (2016), creada en col·laboració amb Óscar Bueno, Javier Cruz, Cris Celada, Amaranta Velarde i Ayara Hernández. Ha presentat els seus treballs en centres d’art i festivals de dansa i teatres municipals, nacionals i internacionals. També fa el seguiment del treball d’altres artistes, participa en projectes educatius i és membre dels grups de música CALOR i The Elements.
www.tea-tron.com/cristinablanco

Enric Farrés Duran (Barcelona, 1983) és graduat en Art i Disseny (Escola Massana, Universitat Autònoma de Barcelona) i llicenciat en Filosofia (Universitat de Barcelona). Combina el seu treball artístic amb la docència universitària i projectes editorials independents. Els seus treballs s’han pogut veure al MNAC ―Una col·lecció heterodoxa. El llegat T. F.―, Al MACBA ―París no se acaba nunca # Districte cinquè― o a la Fundació Antoni Tàpies ―Tres coses rares. Història d'una desaparició―. El 2015 va rebre l’ajuda BCN Producció per desenvolupar el projecte El visitant ideal d'una col·lecció sentimental, en col·laboració amb el Museu Frederic Marès i la Fundació La Caixa. També ha rebut el premi Generaciones 2016 atorgat per la Fundació Montemadrid. El seu treball més recent s’ha pogut veure al Centre d’Art La Panera amb l’exposició individual Una exposició de mirar.

Laboratori d'artistes

Programa

DILLUNS 16 I 23 D'OCTUBRE DE 18 A 21 h
Lloc: Espai Taller

El dilluns 16 d'octubre el taller es farà a càrrec de la Cris Blanco i el 23 de l'Enric Farrés.

educacio [at] macba [dot] cat
Tel. 93 412 14 13