al

Places exhaurides

Sistemes Oberts és un projecte que ofereix l'oportunitat al professorat de secundària i batxillerat, juntament amb els seus alumnes, de col·laborar estretament en base a la hibridació i convergència de les pràctiques artístiques i científiques. L'objectiu és trobar punts de connexió entre la creativitat artística i l'experimentació científica a través de la discussió i la conversa entre aquests dos camps i els seus protagonistes.

Coincidint amb l'Any Internacional de la Cooperació en l'Esfera de l'Aigua, es proposa prendre com a punt de partida i des d'una òptica molt amplia el tema de l'aigua per tal d'indagar, crear, experimentar, inventar, aprendre i sobretot compartir perspectives transdisciplinars entorn aquest tema.


Participar en aquest projecte permetrà al professorat formar-se amb diferents agents tant del món de la investigació científica com del món de l'art. Traslladar a l'aula el debat adquirit i utilitzar-lo com a generador d'un treball col·lectiu de caràcter multidisciplinar. Gaudir de la possibilitat d'entrar en contacte amb els espais de recerca científica de la Universitat de Barcelona i el fons patrimonial del MACBA. I finalment compartir entre tots els participants les diferents propostes científico-artístiques elaborades.

El projecte proposa des de l' inici un treball col·laboratiu entre els agents "experts" de l' àrea científica i de l'àrea artística amb la comunitat educativa, encontres que s'aniran desenvolupant en les diferents fases del projecte:
- Formació del professorat de secundària i batxillerat (àmbit de ciències i de les arts)
- Treball a l'aula ( que es desenvoluparà de forma paral·lela a la formació del professorat)
- Trobada final per mostrar en comú com s'han materialitzat les propostes generades entre els diferents grups de treball.

Durant tot el projecte el suport i l'acompanyament per part de l'equip de treball de Sistemes Oberts serà permanent.

Sistemes oberts és un projecte que proposa trencar fronteres disciplinàries, apropar la recerca científica a través de la creació artística i a la inversa. Experimentar en un sentit molt ampli i lliure. Promoure una reflexió crítica vers la recerca científica, els seus objectius i els seus resultats, així com dissoldre les jerarquies entre experts i no experts a fi de potenciar les capacitats de cada grup seguint la filosofia del DIY ( Do It Yourself ).

L'èmfasi en el procés de treball serà clau en aquest projecte de múltiples intercanvis. És per això que aquest anirà complementat amb un blog http://sistemesoberts.wordpress.com/ que farà visible tot aquest procés i que ofereix informació més detallada sobre el projecte.

Aquesta activitat està produïda per la Universitat de Barcelona - Barcelona Knowledge Campus, Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Institut Municipal d'Educació: Programes de Dinamització Cultural i de Promoció de la Cultura Científica.

Hans Haacke "Condensation Cube", 1963-1965

Programa

Els dimecres 12 de desembre de 2012, 16 de gener, 13 de febrer, 6 de març, 20 de març i 10 d'abril de 2013, de 18 h a 20 h