El treball d'Eulàlia Grau és un gest incòmode cap a la societat que l'envolta, una forma d'intervenció política sobre el context i l'entramat ideològic que el suporta, en el qual es fan evidents les trampes i les contradiccions. Amb motiu de la presentació de la seva obra a l'exposició Mai no he pintat àngels daurats, el MACBA us convida a reflexionar sobre alguns dels temes que planteja. Miguel Morey proposa una reflexió política de la nostra societat com a "societat de consum" i Santiago López Petit considera la viabilitat d'una posició crítica basada en una pràctica de denúncia en el nostre temps.

Participant

Teresa Grandas
Eulàlia Grau "Cigarreta (Etnografia)", 1973

Programa

Dijous 28 de febrer, a les 17 h

17 h El cel promès
Conferència a càrrec de Miguel Morey

18 h En el cor de l'insoluble
Conferència a càrrec de Santiago López Petit

19 h Pausa

19.30 h Taula rodona amb la participació de Miguel Morey, Santiago López Petit i Teresa Grandas, conservadora del MACBA i comissària de l'exposició.

PARTICIPANTS
Miguel Morey Farré (Barcelonès, 1950)
Catedràtic emèrit de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Traductor de Michel Foucault, Gilles Deleuze, Giorgio Colli, Pascal Quignard, entre d'altres. Principals publicacions: Lectura de Foucault (Madrid, 1983), Camino de Santiago (Madrid, 1987), Nietzsche, una biografía (Barcelona, 1993), Deseo de ser piel roja (XXII Premi Anagrama d'Assaig, Barcelona, 1994), Pequeñas doctrinas de la soledad (Mèxic/Madrid, 2007), Hotel Finisterre (Barcelona, 2011).

Santiago López Petit (Barcelona,1950).
Professor de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Va ser militant de l'autonomia obrera en la dècada de 1960. Va treballar com a químic en una empresa de vidre recuperada pels treballadors i va participar en molts dels moviments de resistència social posteriors a la crisi del moviment obrer. Continua la tradició de la filosofia del Maig del 68 francès i del marxisme heterodox italià. La seva filosofia es presenta com una crítica radical del present. En la seva obra persegueix una formulació ontològica i existencial del voler viure. És un dels impulsors d'Espai en Blanc (http://www.espaienblanc.net) i d'iniciatives com "Dinero Gratis". Ha participat en les pel·lícules El taxista ful i Autonomía obrera. Ha publicat entre d'altres els llibres següents: Entre el ser y el poder. Una apuesta por el querer vivir (Madrid, 1994), Horror Vacui. La travesía de la noche del siglo (Madrid, 1996), El infinito y la nada. El querer vivir como desafío (Barcelona, 2003), Amar y pensar. El odio del querer vivir (Barcelona, 2005), El Estado-guerra (Hondarribia, 2003), La movilización global. Breve tratado para atacar la realidad (Madrid, 2009). Els seus llibres han estat traduïts a diverses llengües.

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat

Exposició