al

Podem imaginar el museu i l’aula com a laboratoris d’idees i no com a espais passius de transmissió de continguts? Proposem un acostament actiu a la Col·lecció MACBA plantejant diàlegs en relació amb el que hi ha exposat, tant per conèixer les propostes creatives des dels anys setanta fins a l’actualitat, com per experimentar amb les seves principals línies temàtiques: cos, acció, espai, temps, arxiu, conflicte... Al llarg d’una setmana intensiva, abordarem alguns dels conceptes clau per comprendre les pràctiques artístiques contemporànies, alhora que treballarem el procés d’aprenentatge educatiu des de l’experiència de l’estranyament, quan no cal entendre necessàriament tot el que passa.

El curs s’organitza en cinc sessions teòriques i pràctiques, durant les quals ens acostarem tant a la Col·lecció del museu com a les exposicions temporals.

Sessió 1. L’estranyament
Recorreguts i espais d’exposició. La instal·lació en l’art contemporani.

Sessió 2. Cos, càmera, acció!
Happening i performance: el cos dels artistes es posa en acció i és enregistrat. Del cinema al vídeo, de les performances en públic a d’altres fetes a l'estudi en solitari.

Sessió 3. El que veiem
Fotografia i audiovisual s’han utilitzat al llarg de la història com a proves de la realitat. Pràctiques artístiques que han qüestionat el principi de veritat de la imatge.

Sessió 4. El present en qüestió
Art en col·lectiu, activisme i denúncia social.

Sessió 5. Pensament en marxa
Altres maneres de transitar el museu: l’exposició Mostreig #1. Els documents a escena al Centre d’Estudis i Documentació.

Amb Cloe Masotta, docent, artista, analista i crítica cinematogràfica, gestora cultural i programadora de cinema.

Vistes de l'exposició "Col·lecció MACBA 31", 2016. Foto: La Fotogràfica

Programa

DEL 3 AL 7 DE JULIO, 10 a 13 h
Lloc: Espai Taller
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Continguts relacionats

Imatges

Professorat. Foto: Eva Carasol
Professorat. Foto: Eva Carasol
Professorat. Foto: Eva Carasol